5 motive pentru care copiii merg cu drag la grădiniţele private

S-a constatat că cei mici merg cu mai mult drag la grădiniţele private, decât la cele de stat, iar atunci când au fost întrebaţi copiii care merg la grădiniţă privată în Ploieşti, de ce preferă aceste grădiniţe, răspunsurile au variat în funcţie de personalitatea fiecărui copil. Sunt identificate astfel mai multe motive.

1.   Într-o grădiniţă privată Ploieşti copiii sunt mulţumiţi de mediul de lucru

Copiii dintr-o grădiniţă privată Ploieşti afirmă că sunt mai fericiţi de când s-au mutat de la stat la privat datorită mediului de lucru. În această grădiniţă clasele sunt moderne şi sunt adaptate vârstei lor, culorile de pe pereţi sunt vii şi desenele alături de tot decorul din jur îi fac să se simtă bine. Se poate spune astfel că la grădiniţele de stat, acel decor vechi şi prăfuit, moştenit din generaţie în generaţie, este cel care afectează emoţional copiii şi îi fac să nu îşi mai dorească să revină la grădiniţă.

2.   Jucăriile moderne

Alţi copii care au fost şi la grădiniţe de stat şi s-au mutat la grădiniţe private afirmă că jucăriile sunt cele mai interesante. În ansamblu, se pare că diferenţele sunt următoarele:

–                 Jucăriile sunt noi;

–                 Jucăriile sunt mai moderne;

–                 Copiii au şi jucării interactive;

Cele mai citite articole

–                 Jucăriile nu sunt deteriorate;

–                 Există suficient de multe jucării pentru toţi copiii.

Având în vedere toate acestea, copiii se simt ca acasă la grădiniţă şi acesta este motivul pentru care se duc cu drag la grădiniţele private. Pentru că părinţii sunt tot mai interesaţi de jucăriile pe care le oferă copiilor, gama de jucării de acasă este cât mai diversificată şi un aspect foarte important în acest sens este că sunt folosite jucăriile sunt selectate pentru siguranţa copiilor.

3.   Educatorii tineri

Mulţi copii afirmă că se înţeleg mai bine cu educatorii tineri decât cu cei care sunt mai în vârstă. Pentru că educatorii ştiu să ajungă la sufletul copiilor mai uşor, au mai multă răbdare şi cunosc tehnicile moderne de abordare, este mult mai uşor să se înţeleagă cu copiii şi să îi determine să înveţe tot ce este în programă fără să se simtă constrânşi.

4.   Programul este mai bine structurat

La grădiniţele private programul este structurat mult mai bine, astfel încât să existe un echilibru între volumul de activităţi şi relaxare. Astfel, copiii nu obosesc la fel de repede şi sunt foarte încântaţi să se joace împreună şi să relaţioneze cu ceilalţi colegi.

5.   Copiii sunt educaţi prin joacă

La grădiniţele private, copiii sunt educaţi prin joacă în general şi nu prin metodele clasice, ceea ce înseamnă că le va fi mult mai uşor să înveţe tot ceea ce trebuie în această etapă a dezvoltării lor. Recomandarea specialiştilor este că cei mici, în funcţie de vârstă să fie integraţi în activităţi special concepute vârstei lor şi nu să fie puşi pur şi simplu la masă pentru a scrie, deoarece vor vedea această activitate ca pe o corvoadă sau ca o pedeapsă.

Cele mai citite articole