Acestea sunt cele mai importante avantaje ale gazduirii pe servere VPS!

Fiecare afacere din zilele noastre se straduieste sa castige cote de piata, o baza solida de clienti activi permanenti si bineinteles, profit. Companiile care considera necesara prezenta online cauta sa-si dezvolte rapid site-ul si sa ramana permanent in tendinte.

Serverele VPS sunt un instrument perfect daca tu si echipa ta doriti sa incepeti un nou proiect, sa testati rapid o idee sau un loc de joaca pentru a incerca noi tehnologii. Este vorba despre o solutie de gazduire virtualizata cu memorie RAM, spatiu de stocare si CPU alocate unui singur chirias care se afla pe serverul parinte. Aceasta varianta de hosting este scalabila si ofera un nivel de securitate net superior gazduirii partajate, precum si control mai mare asupra resurselor. Pe scurt, reprezinta varianta ideala calitate-pret pentru site-urile care primesc zilnic o cantitate de trafic considerabila, insa nu sunt pregatite inca din punct de vedere financiar si tehnic sa opteze pentru servere dedicate.

Securitatea ca serviciu

Securitatea crescuta de care beneficiaza utilizatorii de servere VPS este unul dintre principalele motive pentru care multi antreprenori online opteaza pentru aceasta varianta de hosting. Spre exemplu, daca detii un magazin online si soliciti datele personale ale clientilor pentru a procesa comenzi, gazduirea partajata iese din discutie. De aceea, este indicat sa colaborezi cu un furnizor care investeste permanent intr-o infrastructura sigura si robusta. Operatiunile de securizare sunt, de obicei, incorporate in pretul planului de web hosting, nu este necesar sa platesti in plus pentru acest beneficiu.

Libertatea software-ului

Cand utilizezi gazduire partajata, nu ai putere de alegere asupra tipului de sistem de operare pe care il vei rula, toata lumea arondata unui server va trebui sa il foloseasca pe acelasi. Cu un VPS, poti alege sistemul de operare care sa se potriveasca cel mai bine nevoilor tale.

Cele mai citite articole

In acelasi timp, unii furnizori de gazduire web partajata limiteaza tipurile de software pe care sa le poti utiliza, in timp ce gazduirea pe servere VPS iti ofera libertatea sa rulezi orice aplicatie pe care ti-o doresti.

Acces root

Poti sa iei in calcul utilizarea de servere VPS pentru ca iti permit acces root complet la serverul tau. Acest lucru ofera un control mult mai mare asupra modului in care este configurat serverul si asupra oricarei instalari a aplicatiilor. Aceste actiuni pot fi intreprinse prin intermediul panoului de control.

Monitorizarea serverului

Avand in vedere nevoia crescuta de securitate impotriva atacurilor cibernetice, este bine de stiut ca unii furnizori de servere VPS iti vor monitoriza activ serverul si hardware-ul asociat pentru orice amenintare. Cu o astfel de monitorizare, amenintari precum hacking-ul, malware-ul si atacurile DDoS sunt tratate rapid inainte ca acestea sa poata provoca daune.

Concluzie

Gazduirea VPS ofera o modalitate accesibila de a face un upgrade de la o gazduire partajata la o solutie care ofera multe dintre caracteristicile unui server dedicat: mai multe resurse, un control sporit si o flexibilitate mai mare. Adauga la acestea si serviciile gestionate si asistenta tehnica si astfel gasesti o solutie ideala pentru intreprinderi mici si mijlocii care doresc sa imbunatateasca prezenta in online.

Cele mai citite articole