Alege balustrade de sticlă, pentru un plus de siguranță în casa ta cu scară interioară!

Fiecare utilizator al unei scări interioare dintr-un imobil rezidențial este conștient de faptul că ea trebuie utilizată cu atenție, deoarece poate să fie sursa unor accidente grave, care în unele situații nefericite se pot solda chiar și cu decesul persoanei care se împiedică și cade de la înălțime.

Iată de ce elementele de siguranță care să facă pășirea pe trepte mai sigură sunt extrem de importante și trebuie ca să fie alese cu  maximă responsabilitate de către proprietar.

Dacă treptele trebuie să nu fie alunecoase, este nevoie de multă seriozitate și în alegerea balustradelor.

Balustradele de sticlă, balustradele viitorului

Un model de balustradă de sticlă cu atât mai mult trebuie comandat după ce proprietarul discută cu un arhitect sau un designer bun de interioare, deoarece acest element arhitectural este obligatoriu nu doar să fie estetic din punct de vedere vizual, să filtreze sau nu lumina naturală și artificială, dar mai ales să dea certitudinea că nu predispune la accidentări de niciun fel.

Forma finală a balustradei, care urmează ca să facă corp comun cu treptele, într-un sistem arhitectural deosebit, se decide așadar nu doar în baza unor criterii legate de frumusețe sau de preț, dar mai ales în raport de siguranța și confortul oferit utilizatorilor, conform nevoilor lor reale.

Din acest punct de vedere, trebuie subliniat din start că nu există balustrade ideale 100%, din toate punctele de vedere.

Fiecare tip de balustradă, indiferent de materialul din care este confecționat (lemn, metal, sticlă etc.) are plusuri și minusuri, iată de ce o documentare aprofundată realizată pe îndelete, înainte de a face marea alegere este esențială.

Elimină accidentele provocate de alte balustrade, montându-ți unele din sticlă!

Cele mai citite articole

Balustradele cele mai moderne la ora actuală sunt confecționate din sticlă cu un grad de rezistență extraordinară la orice fel de deteriorări și zgârieturi. 

Având mai multe straturi de folie de protecție de protecție individuală, aceste panouri multistrat sunt foarte dificil de distrus, și chiar dacă prin absurd s-ar petrece acest lucru, spre deosebire de sticla normala (de geam) panoul-balustradă rămâne într-o singură bucată unitară,i nu se sparge în cioburi periculoase, tăietoare, aducătoare de accidente nedorite.

Mai mult decât atât, balustradele de sticlă se fabrică de regulă sub forma unor panouri mari, fără spații libere, de aceea sunt extrem de sigure pentru copiii mici și animalele de companie ce nu pot cădea în gol printre acestea.

Sticla nu numai că luminează interiorul, ci fiind un material eco-friendly este și în totală armonie cu lumina naturală și artificială putând ca să mărească din punct de vedere vizual interiorul.

Extrem de spectaculoase sunt acele scări interioare unde treptele sunt din sticlă transparentă și doar balustradele sunt din sticlă colorată sau invers.

Acest material deosebit – sticla, folosit la diversele modele de balustrade moderne, are și avantajul că este mult mai simplu de întreținut decât niște balustrade din fier forjat, spre exemplu, ca să nu mai amintim de acelea realizate din lemn.

În cazul unei balustrade de sticlă, o lavetă moale și niște produse de curățat geamuri uzuale sunt suficiente pentru a le readuce strălucirea, spre deosebire de fierul forjat sau lemnul care, la intervale regulate de timp necesită niște proceduri anevoioase și costisitoare, care de multe ori nu se pot efectua de proprietar, ci de meseriași experimentați.

În plus, o balustrada de sticlă are de regulă o durată de viață mult mai îndelungată decât una de metal, spre exemplu, deși am fi tentați să spunem că fierul e mai rezistent decât sticla. Nicidecum! Varietățile moderne de sticlă utilizate la confecționarea balustradelor ne demonstrează cu prisosință acest lucru!

Vrei și tu ca să-ți montezi niște balustrade de sticlă la scara interioară din locuința ta? Specialiștii de la Glas Expert sunt gata să îți vină în întâmpinare cu cele mai bune propuneri în acest sens!

Cele mai citite articole