Activ Property Services reprezintă, fără îndoială, una dintre principalele firme de consultanță în domeniul imobiliar din țara noastră, ce se apropie vertiginos de trei decenii de activitate.

Din aprilie 2020 este membră TCN Worldwide, una dintre principalele organizații internaționale de consultanți imobiliari în segmentul comercial. 

Vrei un spațiu pentru o afacere de succes? Apelează la Activ Property Services! 

Creșterea cererii în zona de spații industriale de închiriat București a crescut mult în ultimii ani, trend ce s-a menținut în anumite segmente chiar și în pandemie.

Cauza acestei realități a fost generată în mare măsură de creșterea cumpărăturilor online, iar semnalele pentru 2021 sunt de asemenea încurajatoare pentru afaceriști.

Comercianții cu amănuntul, precum și comercianții cu ridicata și-au menținut nivelurile de activitate, iar cererile pe termen lung de spații de depozitare va fi de asemenea la cote înalte. Furnizorii au crescut stocurile de bunuri esențiale și mai ales de produse medicale specifice acestei perioade de criză sanitară fără precedent.

Alege să închiriezi cele mai bune spații industriale din țară pentru extinderea afacerii pe care o desfășori! 

În mod similar, creșterea cumpărăturilor online a crescut și nevoia de livrare la timp a produselor comandate. Furnizorii și comercianții cu amănuntul care vând bunuri de bază au început să închirieze locații generoase în alte orașe și suburbii din România, nu doar în București. Nu e de mirare că vânătoarea de spații tip hală de închiriat Târgu Mureș, Timișoara, Craiova s-a acutizat, antreprenorii dorind ca să poate crea condițiile necesare pentru scurtarea la maxim a termenelor de livrare pentru diferite mărfuri.

Întreruperile globale ale lanțului de aprovizionare din cauza pandemiei par să arate nevoia pe termen mai lung către creșterea producției interne (cel puțin în sectorul alimentar) în detrimentul importurilor, ceea ce ar putea conduce implicit la o creștere mai mare a  cererii de spații industriale în diferite locuri din România.

Cele mai citite articole

Pe de altă parte, asistăm la un adevărat paradox. Piața imobiliară horeca este încă paralizată. Multe unități de alimentație publică sunt încă închise. În noile condiții, multe firme au ajuns ca să nu mai poată plăti chiriile în condițiile vechi. Prelungirea perioadei de carantină va conduce, pe cale de consecință, la rezultate imprevizibile în acest domeniu. Inclusiv la renegocieri de contracte, la suspendarea plăților pentru o vreme sau chiar la eliberarea unor locații ce pot fi închiriate de alți comercianți pe niște sume mai accesibile comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei. 

Deși este pandemie, ia inițiativa: nu opri și nici încetini motoarele afacerii tale! 

În general, ceea ce se observă la principalii jucători de retail este o mișcare și în același timp, de tendință consolidare și răspândire a ariei lor de acțiune pe segmentul de piață de activează.

Consolidarea și optimizarea au loc chiar și prin găsirea unor locații mai îndepărtate de centrele lor inițiale unde și-au început activitatea.

Concomitent cu această mișcare, companiile caută opțiuni imobiliare pentru a instala măcar câteva operațiuni mici în apropierea marile orașe, mai ales acum, în condiții de carantinare a tot mai multe zone, ceea ce face ca livrările să se facă de multe ori cu întârziere.

Odată cu creșterea vânzărilor online și dorința consumatorilor pentru termene mai scurte de producție sau livrare, din perspectiva locației, cea mai mare provocare este de a găsi un produs imobiliar care să se potrivească nevoilor companiilor într-un timp limitat de căutare și pentru un preț care nu afectează strategia logistică pe termen scurt și mediu.

Companiile se confruntă adesea cu oferte de proprietăți prea vechi sau care au nevoie de prea multe adaptări la condițiile actuale. În plus, prețul pentru închiriere este de obicei prea mare pentru bugetele lor deoarece acestea sunt situate în principalele orașe ale țării

Iată de ce trebuie apelat la consultanți imobiliari cu o mare experiență în domeniu. Ei pot ajuta oamenii de afaceri ca să găsească cele mai bune locații pentru activitățile lor profesionale la niște chirii pe care să și le poată permite.

Echipa de la Activ Property Services îi așteaptă pe cei interesați cu cele mai bune oferte în acest sens! Intră pe proprietati-industriale.ro pentru detalii!

Cele mai citite articole