Înainte de a dota autoturismul cu anvelopele potrivite, este foarte important ca şoferii şi proprietarii maşinilor să poată face diferenţa între modelele de anvelope de vară şi cele all-season, de ce este important că maşina să aibă anvelopele potrivite pentru fiecare anotimp în parte, care sunt costurile de întreţinere, precum şi multe alte lucruri, deoarece fără anvelopele potrivite, accidentele şi incidentele sunt iminente.

Caracteristicile anvelopelor de vară

Anvelopele de vară se schimbă în momentul în care vremea frumoasă se instalează în toată ţara, când temperaturile se ridică peste valoarea de 7 grade C zilnic şi precipitaţiile nu mai dau semne să mai apară. Anvelopele de vară trebuie montate pentru că în caz contrar, anvelopele de iarnă se vor uza prematur şi poate că nici nu vor reuşi să facă faţă sezonului rece următor.

Mai există şi varianta cauciucurilor all season, care oferă performanțe medii atât vară, cât şi iarna, însă nu fac faţă cu brio nici sezonului rece, nici celui cald. De asemenea, atunci când temperatura atinge 0 grade C, aceste anvelope îşi pierd aderenta şi acest aspect va afecta puternic puterea unei frâne bruşte sau virajele în curbe strânse.

Ceea ce înseamnă că anvelopele de vară reprezintă cea mai bună variantă, pentru o mai bună stabilitate şi un mai bun control al maşinii. Ar fi indicată alegerea unor anvelope premium, pentru liniştea şi încrederea la volan.

Ce înseamnă M+S la anvelope?

La întrebarea ce înseamnă M+S la anvelope, răspunsul este foarte simplu. Alegerea anvelopelor de iarna pentru autoturism este la fel de importantă precum alegerea anvelopelor de vară, fiind de cele mai multe ori un exerciţiu de cunoaştere, un echilibru între preţ, siguranţă şi timp de exploatare. Ceea ce înseamnă că fiecare posesor de autovehicul trebuie să ţină cont de recomandările specialiştilor şi să aleagă atât anvelopele de vară, cât şi de iarnă performante, care fac diferenţa dintre un drum fără incidente şi unul plin de momente obositoare la volan.

Cele mai citite articole

Cele mai performante şi mai eficiente anvelope pentru anotimpul rece sunt cele care au marcajul M+S, ceea ce înseamnă că fac faţă condiţiilor de iarnă şi de toamnă, anvelope care pot fi utilizate atât pe noroi, cât şi pe gheaţă şi zăpadă. Inscripţia M+S, cu alte cuvinte, reprezintă mud+snow şi fac referire la faptul că anvelopele sunt verificate în condiţii de iarnă, dar nu se încadrează neapărat în categoria anvelopelor de iarnă, având următoarele caracteristici:

·  dispun de forma crestată adânc pe toată aria de rulare;

·  conferă o tracţiune bună pe şosea, în condiţii de vreme rea;

·  au profiluri din banda de rulare cu o dimensiune mai mare decât cea a pneurilor de vară;

·  elimina în mod eficient apă, zăpadă sau noroiul;

·  au un indicator de uzură mare, cel mai mic fiind de 1.6 mm, dar se poate găsi şi indicatorul de mijloc de 4 mm.

Cele mai citite articole