Avantajele și dezavantajele gresiei porțelanate

O modernizare făcută așa cum scrie la carte a unei locuințe nu poate să ignore etapa de schimbare a gresiei și faianței.

În acest sens, la mare căutare sunt modelele de gresie porțelanată Spania, lucru pe deplin de înțeles, având în vedere calitățile excepționale pe care aceste plăci le au.

Un rol important pentru faima de care se bucură pe scară largă acest material l-a jucat versatilitatea sa, dar mai sunt și alte calități demne de luat în seamă de către orice proprietar de locuință rezidențială. 

Avantajele plăcilor de gresie porțelanată:

1. Acest tip de gresie are un indice de absorbție scăzut al apei, ce tinde foarte mult spre zero. Rezistența pe care acest tip de plăci o au inclusiv la variații mari de temperatură se explică astfel: deoarece nu sunt un soi de bureți pentru umezeală, nu sunt afectate negativ de ciclurile de rece-cald, îngheț-dezgheț (inclusiv dacă sunt montate afară sau în incinte neîncălzite).

2. Este o gresie cu un nivel de densitate mare al compoziției, de aceea face față cu brio și unor medii agresive, în care alte tipuri de materiale de construcție sunt deteriorate iremediabil.

3. Gresia porțelanată are o foarte bună rezistență la frecare, al abraziune.  Este un material cu totul special care, conform specialiștilor, depășește uneori chiar și duritatea pietrei naturale. Dacă verificăm pe scala durității Mohs observăm că piatra are indicele de duritate 6, pe când o gresie porțelanată de foarte bună calitate poate atinge chiar și indicele 8.

4. Gresia porțelanată nu doar că are un comportament foarte bun la loviri, dar se laudă și cu o bună rezistență la susținerea unor încărcături mari pe unitatea de suprafață, net superioară altor tipuri de materiale de placare. 

5. Gresia porțelanată își menține calitățile estetice (textură, culoare, model) pe termen foarte lung. O explicație pertinentă este aceea că, spre deosebire de plăcile de faianță care în general au doar un strat decorativ superficial, gresia porțelanată este astfel realizată încât culoarea și modelul se găsesc înglobate în interiorul plăcii, mai exact pe toată grosimea acesteia.

Dezavantajele gresiei porțelanate

Cele mai citite articole

Printre atâtea calități, trebuiau să existe și ceva bile negre, nu-i așa?

Da, potențialii cumpărători au vreo două lucruri de comentat, dar dacă stăm și judecăm puțin la rece, acestea rezultă de fapt din calitățile pe care gresia porțelanată le are. Nu ziceau asiaticii că în orice lucru pământesc aparent ideal există și un strop de imperfecțiune?

Care sunt aceste dezavantaje?

1. Gresia porțelanată are un preț un pic mai mare decât gresia obișnuită, dar fiind calitatea ei deosebită, este un lucru de la sine înțeles.

2. Gresia porțelanată este un material premium cu care se lucrează mai greu de către echipele de muncitori.

Aceștia invocă des faptul că este destul de dificil să fie decupate plăcile din cauza durității și densității lor excepționale. 

Iată cum o calitate de bază a gresiei porțelanate se transformă într-un defect dacă este privită din perspectiva meșterilor ce o montează. 

Pentru aceștia este mult mai simplu ca să lucreze cu o gresie de calitate inferioară, care se taie mai ușor și care va trebui schimbată după doar 2 – 3 ani deoarece se va deteriora extrem de rapid (eventual înlocuirea făcându-se tot de către ei!).

Așa stând lucrurile, cel mai indicat este, dacă ai o locuință pe care vrei să o modernizezi așa cum se cuvine, să nu te scumpești la tărâțe (în cazul concret la tipul de gresie) și să îți comanzi gresie porțelanată Spania, deoarece vei fi pe deplin mulțumit de calitățile acesteia. Până la urmă o să găsești și meșteri pricepuți care să o monteze, nu te îngrijora!

O poți lua acum de pe site-ul newfitout.ro, unde prețurile nu sunt chiar de speriat!

Cele mai citite articole