In perioada contemporana, tot mai multi oameni incep sa puna accent pe sanatatea danturii lor, fapt care-i determina sa ia masurile necesare atunci cand medicul stomatolog identifica anumite probleme la nivelul cavitatii bucale. Asadar, se poate spune ca omul modern este mult mai informat decat predecesorii sai, acest fapt datorandu-se, cu precadere, si aparitiei internetului, el fiind considerat drept cea mai mare sursa de informare a momentului.

Articolul de fata isi propune sa abordeze subiectul care vizeaza asa numita extractie molar de minte, omul avand nevoia de a cunoaste cand se recomanda acest procedeu si cand este sigur ca dintele respectiv sa fie pastrat. In randurile urmatoare au fost extrase toate informatiile impartasite de catre specialistii anului 2022.

Cand este recomandata extractia molarului de minte?

Cele mai citite articole

Conform informatiilor de specialitate, exista anumite cazuri specifice in care extractia molarului de minte nu mai ramane ceva optional, aceasta trebuind sa se realizeze intr-un timp cat mai rapid cu putinta:

  • atunci cand dintele nu poate erupe normal, el fiind inclus. In situatia de fata se recomanda apelarea de urgenta la extractie deoarece, lasata netratata, problema s-ar putea agrava prin afectarea radacinilor dintilor vecini.
  • atunci cand dintele nu a erupt complet si se afla intr-o pozitie nefireasca, fapt care ar putea sa provoace dificultati la curatirea acestuia. Pe termen lung, acest aspect ar putea duce la depunerea bacteriilor si la aparitia cariilor, fapt daunator pentru dantura.
  • atunci cand spatiul de pe arcada nu este suficient. In situatia de fata, dintii vecini ar putea ajunge sa fie mutati din pozitia lor obisnuita, fapt care ar duce la probleme serioase pe termen lung.
  • atunci cand gingia continua sa se inflameze in locul respectiv.

Cand este bine sa fie pastrat molarul de minte?

Specialistii sunt de parere ca molarul de minte poate fi pastrat doar daca:

  • a erupt complet fara a pune probleme dintilor din vecinatate;
  • poate fi igienizat corect;
  • nu exista urme de carii.

In concluzie, acestea sunt situatiile in care este recomanda extractia molarului de minte, interventia fiind una cat se poate de necesara.

Cele mai citite articole