Cartile si-au facut aparitia pe aceasta planeta inca de cand fiintele umane au invatat sa se exprime prin cuvantul scris. Chiar si atunci cand hartia tiparita nu exista, cum ar fi in primele civilizatii, oamenii si-au notat gandurile pe pietre, frunze si alte obiecte naturale. De-a lungul secolelor, natura cartilor si obisnuinta de citit au evoluat, dar motivele de baza sau beneficiile din spatele lecturii raman aceleasi. Lectura este o activitate minunata care vizeaza dezvoltarea de sine, asa cum arata numeroasele sale beneficii.

Personalitatea si beneficiile cartilor de dezvoltare personala

Personalitatea unei persoane este un amestec de calitati si atribute care contribuie la caracterul si imaginea personala. Personalitatea face o persoana unica printre semenii sai si ea apare din interior si face cine suntem de fapt. Personalitatea unei persoane, indiferent daca este sau ea este judecata dupa atitudinea, educatia si comportamentul sau.

Personalitatea este tiparul tipic de gandire, sentimente si comportamente care fac o persoana unica. Personalitatea buna este mai importanta decat aspectul bun si toata lumea vrea sa fie atractiva. Cand spunem ca cineva are „personalitate buna” inseamna ca este interesant, placut si toata lumea vrea sa fie alaturi de el. Unii oameni spun ca 85% din succesul tau depinde de personalitatea ta buna si determina modul in care oamenii sunt atrasi de tine.

Motivatia

Cei mai de succes oameni au un lucru comun si anume faptul ca sunt motivati de sine. Se motiveaza si se imputernicesc cu credintele si gandurile corecte. Una dintre caile de baza spre dezvoltarea personala este cultivarea mentalitatii potrivite pentru a va atinge obiectivele finale din viata.

Relatii

Cele mai citite articole

Odata cu imbunatatirea dezvoltarii personale, veti putea sa va dati seama ce relatii trebuie investite si in care trebuie sa va desfasurati. De asemenea, dezvolti abilitatile de a profita la maximum de relatiile care au cel mai mare impact asupra vietii tale. Relatiile merita sa fii atent analizate pentru ca sunt o sabie cu doua taisuri care te poate ridica sau te poate trage in jos.

Atitudine pozitiva

Nu in ultimul rand, un beneficiu important al dezvoltarii personale este dezvoltarea unei atitudini pozitive, iar o atitudine pozitiva este totul in viata. Atitudinea pe care o aveti va face o mare diferenta intre succes si esec, pierdere si fericire.

Unii oameni nu acorda atata importanta dezvoltarii personale, deoarece rezultatele nu sunt intotdeauna masurabile.

Va intereseaza dezvoltarea personala si perfectionarea de sine?

Daca da, exista sute, chiar mii de carti de dezvoltare personala din care sa alegeti.

De aceea am redus optiunile la cateva dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala, pe care le puteti achizitiona de pe site-ul oficial al Editurii For you.

Din simplitate, optiunile mele pentru aceasta sectiune se refera la cartile care vizeaza mai mult aprinderea pasiunii si la a da idei, decat la un plan de actiune pas cu pas.

Cele mai citite articole