Indivizii care isi doresc sa aiba o sanatate de fier si sa se bucure de momente de neuitat alaturi de cei dragi au astazi la dispozitie o gama foarte larga de fructe pe care le pot consuma in mod frecvent. Este vorba despre o metoda excelenta prin care atat adolescentii, cat si adultii si seniorii se pot proteja de numeroase boli si, in acelasi timp isi pot intari sistemul imunitar. De exemplu, foarte multi oameni se intreaba ce este aronia, care sunt proprietatile acesteia si cum se poate consuma. Raspunsurile la aceste intrebari se regasesc in randurile de mai jos!
Ce este aronia?
Numit si aronic, arbustul aronia a ajuns in Europa destul de recent, fiind astazi extrem de popular in randul celor care tin cure de detoxifiere sau pur si simplu vor sa beneficieze de toate proprietatile fructelor. Cei care vor sa stie ce este aronia trebuie sa aiba in vedere faptul ca arbtul produce toamna fructe micute, rosii, negre si violet, care sunt extrem de gustoase si care ajuta organismul sa se dezvolte in cele mai bune conditii.
Originar din America de Nord, arbustul a fost aclimatizat, astfel incat sa poata fi cultivat si pe teritoriul Romaniei. Acesta poate creste in prezent chiar si in conditii vitrege, atunci cand temperaturile ajung pana la -30 de grade, fiind rezistent pe termen lung. Mai mult, important de mentionat mai este si faptul ca planta rodeste doar incepand cu al treilea an, atunci cand atinge maturitatea necesara si are nevoie in permanenta de un sol suficient de umed.
Tipuri de aronia
Cele mai citite articole
Un alt element pe care indivizii trebuie sa il stie este ca fructele sunt diferite in functie de soi. De exemplu, aronia rosie poate atinge o inaltime cuprinsa intre 2 si 4 metri, iar frunzele sale au o inaltime de 5-8 centimetri si flori de culoare roz ori alba. Mai apoi, aronia neagra este scunda, are frunzele mai micute, iar florile sunt albe. Fructele sunt negre, zemoase si nu resista in timpul iernii. Cat despre aronia violet, arbustul reprezinta o combinatie intre primele 2.
Proprietati si beneficii
Consumul fructelor de aronia in mod regulat presupune o serie de proprietati si beneficii importante pentru organism. De exemplu, indivizii isi pot sustine astfel functia cognitive. Datorita componentei lor, fructele au un efect pozitiv asupra functiei neuronale, intarind legaturile si reducand totodata stresul oxidativ de la nivelul creieri. Mai mult, aronia este indicata si pentru reducerea riscului de Alzheimer, dar si pentru dementa ori alte tipuri de probleme similare.
Un alt beneficiu semnificativ, demn mentionat cand vine vorba despre fructele de aronia este referitor la imbunatatirea sistemului imunitar. Intrucat fructele contin antioxidanti, dar si cantitati mari de vitamina C, ele ajuta productia de celule albe din organism, dar si productia de colagen care joaca un rol esential pentru repararea organelor, a celulelor si a vaselor de sange.
Fructele de aronia pot fi consumate natural sau pot fi transformate cu ajutorul unui blender in sucuri delicioase, care sunt ideale atat pentru copii, cat si pentru adulti si seniori!