Ce este Etherum si care sunt avantajele oferite de acesta

Ethereum este o platforma globala, descentralizata pentru bani si noi tipuri de aplicatii. Pe Ethereum, puteti scrie cod care controleaza banii si puteti crea aplicatii accesibile oriunde in lume.

Este Ethereum mai bun decat Bitcoin?

Desi asociata in mod obisnuit cu Bitcoin, tehnologia blockchain are multe alte aplicatii care depasesc monedele digitale. De fapt, Bitcoin este doar una dintre cateva sute de aplicatii care folosesc tehnologia blockchain astazi.

Pana relativ recent, construirea aplicatiilor blockchain a necesitat un fond complex in codificare, criptografie, matematica, precum si resurse semnificative. Dar vremurile s-au schimbat. Aplicatiile neimaginate anterior, de la votul electronic si activele imobiliare inregistrate digital pana la respectarea reglementarilor si tranzactionarea sunt acum dezvoltate si implementate mai rapid ca niciodata. Oferind dezvoltatorilor instrumente pentru a construi aplicatii descentralizate, Ethereum face toate acestea posibile.

Ca si Bitcoin, Ethereum este o retea publica de blockchain distribuita. Desi exista unele diferente tehnice semnificative intre cele doua, distinctia cea mai importanta de remarcat este aceea ca Bitcoin si Ethereum difera substantial in ceea ce priveste scopul si capacitatea. Bitcoin ofera o aplicatie speciala a tehnologiei blockchain, un sistem de numerar electronic peer to peer care permite platile online Bitcoin. In timp ce Bitcoin este utilizat pentru a urmari proprietatea monedei digitale, Ethereum se concentreaza pe rularea codului de programare a oricarei aplicatii descentralizate.

Cele mai citite articole

In Ethereum, in loc sa exploatezi bitcoin, minerii lucreaza pentru a castiga Ether, un tip de jeton cripto care alimenteaza reteaua. Dincolo de o moneda comerciala, Ether este folosit si de dezvoltatorii de aplicatii pentru a plati comisioanele de tranzactie si serviciile din reteaua Ethereum. 

Bitcoin este in primul rand o moneda; aceasta este o aplicatie particulara a unui blockchain. 

Contractul inteligent este doar o fraza folosita pentru a descrie un cod al computerului care poate facilita schimbul de bani, continut, proprietate, actiuni sau orice valoare. Cand ruleaza pe blockchain, un contract inteligent devine ca un program de calculator care functioneaza automat, care se executa automat atunci cand sunt indeplinite conditii specifice. Deoarece contractele inteligente se executa pe blockchain, acestea se executa exact asa cum sunt programate, fara nicio posibilitate de cenzura, timp de intrerupere, frauda sau interferente ale unor terti.

In timp ce toate blockchain-urile au capacitatea de a procesa codul, majoritatea sunt foarte limitate. Ethereum este diferit. In loc sa ofere un set de operatii limitate, Ethereum permite dezvoltatorilor sa creeze orice operatiuni doresc. Aceasta inseamna ca dezvoltatorii pot construi mii de aplicatii diferite care depasesc orice am vazut pana acum. 

Toate aceste avantaje au facut ca un numar din ce in ce mai mare de persoane sa vrea sa acceseze Etherum si sa lucreze prin intermediul acestei platforme avansate, utilizand moneda specifica.

Cele mai citite articole