In zilele noastre, energia regenerabila, in special panourile solare, incep sa fie o optiune mult solicitata nu doar de multe companii, ci si de locuinte datorita tuturor avantajelor pe care le aduce, prin urmare, conform previziunilor pentru acest an, este de asteptat ca exista va fi o crestere a achizitiilor de energie fotovoltaica.

Prin urmare, aici vom vorbi despre ce este un panou solar, care sunt tipurile care exista si tot ce trebuie sa stiti pentru a avea succes pe aceasta piata. Citeste mai multe informatii despre panourile fotovoltaice pe sunup.ro.

1. Ce este un panou solar?

Un panou solar este un dispozitiv care profita de radiatia solara, pentru a genera energie electrica ce poate fi folosita zilnic, iar aceasta poate fi folosita pentru diferite functii.

Prima este ca energie solara termica, iar aceasta este obtinuta prin colectoare solare. Prin radiatia solara, temperatura apei sau a unui alt lichid creste.

A doua optiune si cea mai populara este pentru energia fotovoltaica, care foloseste radiatia pentru a furniza curent electric, acesta fiind obtinut prin panouri solare fotovoltaice.

Panoul solar este format din mai multe celule iar cantitatea acestora va fi cantitatea de energie care este generata, de exemplu: un panou cu 36 de celule va produce aproximativ 12 volti. iar unul din 72 va genera mai mult de 24 v. si asa mai departe.

2. Elemente ale unui panou fotovoltaic

De cand incepi sa stii ce este un panou solar, este timpul sa descoperi elementele necesare pentru ca panourile solare sa functioneze.

  • – margine de aluminiu

In jurul panoului se afla o margine de metal sau aluminiu care serveste la protejarea intregii structuri si a celulelor, lucreaza si la montarea structurii, adica la realizarea montajului. Acestea trebuie sa fie rezistente la coroziune datorita conditiilor meteorologice prin care trece panoul.

Anodizarea este o protectie care se aplica metalelor astfel incat sa fie protejata de abraziune si coroziune. Este necesar sa se tina cont de faptul ca materialele trebuie sa favorizeze disiparea temperaturilor ridicate.

  • – capac de sticla

Cele mai citite articole

Panoul solar are un capac frontal care este de obicei realizat din sticla temperata cu continut scazut de fier. In acest fel, nu numai ca se asigura o buna protectie a panoului impotriva conditiilor climatice si a eventualelor impacturi pe care le poate avea, dar promoveaza si o buna transmitere a radiatiei solare.

Adica, radiatia trece prin capacul de sticla si ajunge la placa de captare, iar radiatia este retinuta in interior.

  • – strat de incapsulare

Stratul de incapsulare al unui panou solar, dupa cum sugereaza si numele, are functia de a incapsula radiatia solara captata si de a preveni pierderea acesteia. In acelasi mod protejeaza celulele sau celulele solare.

Este cunoscut si sub denumirea de Strat EVA , datorita compozitiei sale din Acetat de etilena de vinil, care este responsabila de unirea celulelor solare cu capacul de sticla, pe langa faptul ca le etanseaza si impiedica infiltrarea prafului, umezelii sau a oricarui gunoi care ar putea deteriora solarul. panouri. Si datorita compozitiei sale, permite radiatiilor sa treaca fara nicio problema.

  • – celule solare

Celula fotovoltaica este cea care se ocupa de convertirea radiatiei solare care se obtine pentru a o transforma in curent si desi este cea mai mica parte a modulului solar, este una dintre cele mai importante.

Exista doua tipuri de celule solare, monocristaline si policristaline, ambele au propriile avantaje si ofera o cantitate mare de energie. Sunt realizate dintr-un material semiconductor, care in cele mai multe cazuri este de obicei siliciu.

  • – izolatie spate

Izolatia indeplineste o functie de protectie impotriva factorilor externi si climatici precum umiditatea, de asemenea esentiala pentru evitarea pierderilor de caldura catre exterior.

Pentru aceasta, unele dintre cele mai folosite materiale sunt fibra de sticla, spuma rigida sau polistirenul expandat. Este necesar sa se verifice daca materialul folosit indeplineste anumite cerinte precum: rezistenta la temperaturi ridicate, deteriorare lenta, eliberare de putini vapori, degradare minima datorata imbatranirii, printre altele.

  • – diode

Diodele sunt amplasate pe spatele unui panou, si previn efectele negative asupra performantei panoului solar din cauza umbririi, aceste diode sunt stocate intr-o cutie numita Junction Box.

  • – cutie de distributie

Cutia de jonctiune sau cutia de conexiune electrica are o functie simpla, dar importanta, si este de a mentine impreuna cablurile care sunt conectate in spatele diodelor si in asa fel incat atunci cand exista o zona umbrita, cutia de jonctiune sa mentina fluxul de energie electrica. energie care este generata intr-o singura directie.

Acestea sunt partile care alcatuiesc panourile solare, care fac parte din sistemul fotovoltaic, si suma partilor sale care produc energia electrica care poate fi folosita si furnizata caselor.

Cele mai citite articole