Ce sunt si cum functioneaza tuburile de aer comprimat

Sistemele de tuburi pneumatice sau tuburi de aer comprimat sunt utilizate pentru a transporta materiale in siguranta si eficient intre doua sau mai multe puncte. Sunt utilizate in multe industrii  si au o istorie bogata. In prezent sunt comercializate de Automatic la preturi foarte avantajoase.

Automatic explica modul in care sunt folosite tuburile pneumatice

Elementele de transfer sunt capsulele care calatoresc efectiv prin tuburi. Dupa cum sugereaza si numele lor, transporta materialul care trebuie transportat din punctul A in punctul B. Transportatorii vin in diferite dimensiuni pentru a se potrivi cu sisteme si industrii diferite. Transportorii rezistenti la scurgeri sunt ideali pentru spitale si laboratoare care trebuie sa transporte materiale lichide sensibile. Suporturile sunt confectionate dintr-un material rezistent, transparent si au clapetele de inchidere sigure, dar usor de utilizat. Elementele de amortizare de pe ambele capete ale purtatorului ii permit sa se deplaseze lin prin sistemele de tuburi pneumatice si sa ajunga la destinatie in siguranta.

Ce sunt statiile?

Statiile sunt zonele care trimit si primesc transportatori sau elemente de transfer. Acestea includ docuri pentru a insera aceste obiecte si panouri de lansare pentru a le trimite la statia finala dorita. Exista diferite tipuri de statii in functie de nevoile sistemului. Un sistem pneumatic poate avea doua statii sau poate avea cai divergente care duc la mai multe statii.

Cele mai citite articole

Ramificatii

Un detector este utilizat pentru a crea cai de ramificare intr-un sistem de tuburi. Atunci cand un sistem complex necesita mai multe cai catre si de la o anumita statie, se utilizeaza un deviator la intersectia cailor de ramificare. Deviatorul schimba directia transportatorilor atunci cand ajung in dreptul lor. 

Suflante

Suflantele sunt ventilatoarele care determina transportatorii sa se deplaseze prin tuburile pneumatice. Prin crearea unei diferente de presiune a aerului intre doua capete ale sistemului, suflanta asigura deplasarea prin tuburi. Transportatorii se deplaseaza prin sistem la viteze de aproximativ 25 de metri pe secunda. Suflantele sunt alimentate de motoarele care se pornesc si se opresc, dupa cum este necesar pentru a directiona elementele de transport prin sistem.

Tuburile pneumatice au existat inca din anii 1800. La inceput erau folosite pentru a transporta corespiondenta. Acestea au devenit din ce in ce mai populare in marile orase precum New York, Boston, Paris si Berlin si au fost o parte a infrastructurii orasului fiind folosite in toate intreprinderile de pe golb. Dupa aparitia noilor tehnologii, tuburile pneumatice au devenit o optiune mai putin populara. 

In industria medicala, spitale, farmacii, clinici si laboratoare se folosesc sisteme de tuburi pentru a muta medicamente, probe de sange, documente, flacoane si alte materiale sensibile. Alte industrii care folosesc tuburi pneumatice includ fabrici, turnatorii si cladiri guvernamentale. Aproape orice organizatie care trebuie sa mute produsul in siguranta si rapid in intreaga cladire sau in cladiri diferite poate beneficia de prezenta unui sistem de tuburi pneumatice.

Cele mai citite articole