Ce trebuie sa stii despre serviciile funerare?

In ciuda faptului ca nu se numara printre cele mai populare meserii, este una care devine necesara in conditiile in care aveti infiintata o astfel de firma, aceasta aduce multe satisfactii, la fel ca oricare meserie din alt domeniu, excluzand anumite parti negative.

Cu toate ca poate parea dificil sa acorzi sprijin unei familii aflate in suferinta dupa pierderea unei rude, recompensa este cu adevarat de nepretuit. Pe langa alte aspecte aceasta slujba ofera si diversitate, pentru ca fiecare caz este realmente tratat diferit. Astfel incat, un agent de servicii funerare trebuie sa se adapteze rapid la oricarei situatie, necesitand astfel un set de aptitudini speciale.

Factori de care trebuie sa tineti cont

Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de o serie de factori in ceea ce priveste alegerea unei firme de servicii funerare profesioniste, care sa poata organiza intr-un timp scurt o inmormantare demna in amintirea celui plecat dintre noi.

Asadar, iata 3 motive pentru a apela la o firma de servicii funerare cu experienta.

Cele mai citite articole

1. Procurarea rapida a ajutorului de deces, in baza talonului de pensie

 De multe ori, birocratia incalcita si legile care se schimba de la un an la altul impiedica sa organizati voi insiva inmormantarea, fapt pentru care, in acest caz, este indicat sa faci apel la o firma de servicii funerare cu experienta dovedita, care poate rezolva orice problema de ordin legislativ. Astfel, casa de pompe funebre va veni in ajutorul celor care solicita serviciile acestora cu promptitudine si profesionalism, pentru demararea rapida a procesului de obtinere a ajutorului de deces. Tot ceea ce trebuie pentru demararea procesului in sine si pentru aceasta suma considerabila, care a fost majorata acest an, sunt urmatoarele documente:

  • Talonul de pensie
  • Cartea de identitate
  • Certificatul de deces
  • Alaturi de o dovada a relatiei dumneavoastra cu persoana decedata. 

2. Rezolvarea rapida a formalitatilor

De asemenea, alaturi de acest serviciu, casa de pompe funebre va facilita si:

  • Intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare;
  • Concesionarea unui loc de veci si reconditionarea acestuia;
  • Obtinerea avizelor necesare de la SANEPID si Procuratura;
  • In conditiile in care decesul a survenit in afara tarii, se pot intocmi acte pentru repatriere sau expatriere, dupa caz;
  • Realizarea unui dosar pentru ajutorul de inmormantare. 

3. Economisesti timp si energie

Atunci cand optezi pentru o firma de servicii funerare, este recomandat sa alegi una din proximitatea dumneavoastra. Astfel, angajatii acesteia vor putea interveni rapid in cazul unor schimbari de ultima ora. Castigi astfel momente pretioase, pentru a sta alaturi de familia ta. De asemenea, o firma de servicii funerare cu experienta va stabili cu tine procedurile inca de la inceput, fara preturi ascunse sau alte surprize neplacute. 

Cele mai citite articole