Iluminarea locuinței este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țînă cont toți cei care își amenajează sau reamenajeaza casă. O locuința tradițională nu trebuie să rămână la stadiul folosirii vechilor corpuri de iluminat, a lustrei rămasă moștenire de la bunica sau a veiozei cumpărate de părinți la împlinirea frumoasei vârste de 8 ani.

Timpurile se schimbă și oamenii odată cu ele. Din modificările aduse locuinței nu trebuie să lipsească corpuri de iluminat de la Egloromania.ro, care se adaptează oricărei situații și oricărui mod de amenajare.

Rolul corpurilor de iluminat în fiecare camera în parte

Pe piață există mai multe tipuri de corpuri de iluminat care se vor dovedi alegerea perfectă a clienților atunci când vor să aducă unele modificări locuinței sau să facă schimbări majore. Lumina ambientală este lumina care da tonul sistemului de iluminat și care se poate obține grație lămpilor suspendate, lămpilor de perete și spoturilor încastrate.

Suprafață de lucru sau biroul trebuie să fie iluminate în mod corect, fie cu ajutorul unui corp suspendat deasupra lor, fie cu ajutorul unei lămpi de birou sau a unei veioze.

Necesitatea de lumina punctuală, adică iluminarea unui anumit punct al încăperii, aduce necesitatea corpurilor de iluminat moderne, a spoturilor luminoase și a lămpilor suspendate. Lumina decorativă este obținută cu ajutorul unor veioze colorate sau a unor lămpi de masă.

Cele mai citite articole

Fiecare încăpere în parte trebuie să fie iluminată într-un anumit mod. Spre exemplu, lumina din baie trebuie să fie mai puternică, cea din dormitor poate fi mai blanda, iar în living corpurile de iluminat trebuie să frapeze prin elegantă și rafinament sau, dimpotrivă, prin simplitate – în funcție de preferințe și de stilul de decorare a încăperii.

Lumina potrivită și corpurile de iluminat trebuie să se armonizeze cu modul în care au fost amenajate camerele; spre exemplu, în cadrul unui decor vintage, corpurile de iluminat trebuie să aibă un design vintage, amintind de felinare sau de candelabre.

Criterii de alegere a corpurilor de iluminat

În funcție de camera în care vor fi amplasate, corpurile de iluminat trebuie alese cu mare grijă: pentru living se potrivesc lustrele, spoturile, lămpile de perete și lampadarele, în dormitor este ideală o lampa de plafon, două veioze și lămpile de masă, în timp ce în bucătărie se va potrivi lampa suspendată de dimensiuni mari, instalată deasupra mesei, și spoturile.

Corpurile de iluminat trebuie să ofere o doză de originalitate camerelor în care sunt montate, iar proprietarilor nu trebuie să le fie frică să facă combinații mai îndrăznețe în ceea ce privește designul corpurilor alese.

În funcție de stilul preferat pentru amenajarea locuinței, persoanele interesate pot opta pentru corpuri de iluminat elegante sau jucăușe, în culori aprinse sau neutre, realizate din diverse materiale.

Cert este că orice cumpărător are mai multe variante din care o pot alege pe cea potrivită pentru amenajarea locuinței din punctul de vedere al corpurilor de iluminat alese.

Cele mai citite articole