Persoanele care locuiesc la casa au avantajul de a se bucura de un spatiu exterior propriu, pe care il pot amenaja cum isi doresc, astfel incat sa petreaca momente placute si relaxante in aer liber. 

Un astfel de spatiu poate cuprinde un loc de joaca pentru copii, un gratar si un loc de relaxare, singurul aspect important care nu ar trebui omis fiind dimensiunea gradinii sau a curtii unde se doreste menajarea acestui spatiu. 

Care sunt primii pasi in crearea coltului de relaxare din curte? 

Pentru inceput, oamenii trebuie sa se decida unde isi doresc sa amenajeze coltul lor de relaxare din aer liber. Fie ca este intr-o zona mai indepartata, daca dimensiunea gradinii permite, fie ca este langa gard, amplasarea unui sezlog si a unor perne, alaturi de o umbrela care sa ofere protectie impotriva razelor soarelui poate fi cea mai simpla metoda de a obtine spatiul dorit. 

Cele mai citite articole

In schimb, cei care sunt dispusi sa investeasca mai mult timp si bani, pot alege un coltar cu masa de gradina, cu perne confortabile, la adapostul unei pergole, care poate fi fixa sau retractabila. In acest fel, spatiul poate fi folosit si in zilele in care vremea nu este una tocmai potrivita pentru a sta pe terasa. 

De asemenea, cei care isi doresc sa se bucure de coltul lor de relaxare oricand trebuie sa aleaga si surse de iluminat potrivite. Acestia pot opta pentru felinare, electrice sau care se incarca de la soare, ori chiar pentru spoturi exterior, care sunt disponibile intr-o gama larga si variata de modele. 

Ce accesorii pot fi folosite pentru amenajare curtii? 

In functie de preferinte, oamenii pot alege pentru amenajare coltului de relaxare din curte si accesorii, care ii vor ajuta sa obtina refugiul pe care si-l doresc. Ghivece de plante de diferite dimensiuni si in diferite culori sau forme, care sa fie umplute cu flori colorate sau, dimpotriva, numai verzi, pot crea o oaza de natura chiar si in mijlocul orasului. 

In plus, mai pot fi folosite umbrele, perne de diferite forme si culori, lumanari, toate avand un rol important in amenajare.  

Cele mai citite articole