Cum sa porti sosetele de barbati cu eleganta?

Desi se intampla de multe ori sa le treci cu vederea in garderoba masculina,  sosetele sunt totusi un accesoriu interesant pentru tinutele tale si un  articol vestimentar important in confortul pe care il pot aduce. Cum sa alegi sosetele elegante de barbati potrivite? Ce culori sunt indicate sa porti? Cu ce ocazie ? Exista culori sau materiale care nu ar trebui sa le porti?

Pe scurt, acest ghid te va ajuta sa eviti purtarea doar a sosetelor negre, dar in acelasi timp, te va invata sa stai departe de gustul prost.

Inainte de toate: materialul!

Materialul sosetelor tale este o informatie importanta, deoarece iti garanteaza confortul si viata sosetei. In magazinele clasice, este obisnuit sa gasesti sosete din materiale sintetice. Acest lucru nu este ideal, deoarece aceste materiale de multe ori impiedica respiratia picioarelor. Alegeti materiale naturale pentru proprietatile lor de termoreglare (acestea retin caldura in timp ce indeparteaza transpiratia). Printre acestea se numara cel mai adesea bumbacul, lana, matasea si casmirul. Fiecare are un interes, dar  bumbacul ramane cea mai populara alegere, deoarece se adapteaza la toate temperaturile si ofera un raport  pret-calitate foarte competitiv.

Ce sunt sosetele Fil d’Ecosse ?

Fil d’Ecosse este un  bumbac care a suferit modificari. Acest termen nu este altceva decat un proces chimic care va face posibila obtinerea unui fir mai rezistent si foarte moale. Datorita acestui fir, sosetele tale vor rezista mai mult in timp si vor ramane moi si vor avea culorile frumoase. Deoarece fibra Fil d’Ecosse este fina si usoara, picioarele tale pot respira, pastrandu-si caldura  iarna si ramanand racoroase vara. Cumparand sosete Fil d’Ecosse inseamna a face o investitie care da roade in timp, cu sosete care dureaza mai mult pentru un buget care nu este in cele din urma mai mare decat sosetele sintetice de unica folosinta.

Cum alegi culoarea?

Pentru a evita durerile de cap cu privire la culoare, poarta sosete de aceeasi  culoare ca si pantalonii:

– sosete bleumarin cu un costum albastru;

Cele mai citite articole

– sosete gri pentru costumul gri.

Daca esti ispitit sa fii cat mai original, chiar si intr-un mediu formal, culorile visiniu, rosu si verde pentru sosete sunt prietenii tai:

– sosete visiniu sau rosu cu  costumul bleumarin;

– sosete verzi sau rosii pentru  costumul gri.

In general, ai incredere in oglinda ta si in sentimentul tau, daca pare prea mult, mergi pe o nuanta mai inchisa sau mai clasica. Nu ezita sa incerci tiparele daca mediul o permite, adauga intotdeauna putina originalitate.

Sosetele albe: cand e indicat sa le porti?

Albul pentru sosete este o idee proasta, cu exceptia cazului in care vei juca tenis sau te vei imbraca in Michael Jackson. In birou, partea sportiva a unei sosete albe nu functioneaza.

Cele mai citite articole