Ginul tonic este unul dintre cele mai populare cocktailuri. Dacă unele mixuri alcoolice se beau în special în sezonul cald, ginul tonic se dovedește popular pe tot parcursul anului. Serile cu prietenii, după-amiezele liniștite sau zilele călduroase de vară sunt prilejuri perfecte pentru un gin tonic.
Chiar dacă pare un cocktail destul de ușor de preparat, ca să obții un gin tonic perfect trebuie să fii exigent atât în ce privește ingredientele, cât și etapele de preparare. În rândurile care urmează îți prezentăm cele mai importante 4 lucruri care fac diferența dintre un gin tonic obișnuit și unul savuros.
- Calitatea băuturii
Ca multe băuturi de tradiție, și ginul se face după anumite reguli. Totuși, calitatea băuturii poate varia de la un producător la altul sau de la o colecție la alta. Gama de ginuri pe care trebuie să o iei în considerare pentru ginul tonic standard este cea Dry, dar poți obține rezultate surprinzătoare și cu sortimente mai aromate și dulcege.
Alegerea ginului ține și de preferințele tale. Experimentează cu diferite tipuri de băutură până obții amestecul care îți place cel mai mult. Old Tom este un sortiment mai robust și mai dulce, iar Plymouth puternic aromat și complex. Merită să încerci și Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin 43% la 1 L, care oferă note de gust inedite cocktailului tău.
- Apa tonică
Pe piață există multe branduri de apă tonică. Le poți folosi pe toate la realizarea unui gin tonic, însă îți recomandăm un brand care se vinde la recipient de sticlă. Caracteristicile oricărei băuturi se păstrează mai bine în astfel de recipiente. În plus, ajuți mediul, pentru că sticla este mai ecologică decât plasticul. Ia în calcul și preferințele tale. Unele ape tonice sunt mai dulci și mai puternic carbogazificate. Nu folosi apă din recipiente deja deschise. Odată ce intră în contact cu aerul, apa tonică își pierde din gust, iar aciditatea se pierde.
Cele mai citite articole
Există și sortimente de apă tonică aromatizată. Grapefruitul roșu și portocala sunt cele mai populare arome. Chiar dacă îți plac, îți recomandăm să folosești apa tonică clasică. Apa tonică aromatizată influențează mult gustul cocktailului și vei obține o altă băutură, nu un gin tonic adevărat.
- Calitatea limetei
Limeta este un fruct din familia citricelor care are caracteristici foarte apropiate de cele ale lămâii, dar are un gust cu note amărui. Sucul de limetă se combină perfect cu ginul și apa tonică. Alege limete zemoase, proaspete, de preferință din culturi bio. Nu prepara gin tonic cu concentrat din suc de limetă, pentru că este inferior sucului care iese din feliile de limetă. Pune 2 felii de limetă în cocktail: prima după ce adaugi ginul și a doua după ce pui apa tonică.
- Gheața
Folosește doar 4 cuburi de gheață mari când prepari un gin tonic. Acest lucru este necesar pentru ca băutura să rămână rece și ca topirea cuburilor să se facă încet, fără să dilueze ginul tonic.
Cum prepari cel mai bun gin tonic?
Ingrediente
Pentru un pahar de gin tonic îți trebuie:
- 50 ml gin;
- 50 ml apă tonică;
- 1 limetă;
- gheață sub formă de cuburi mari.
Mod de preparare
Prepararea unui gin tonic perfect presupune următoarele etape:
- răcește paharele – cu 20 de minute înainte de servire pune-le în congelator, pentru ca băutura să rămână cât mai mult timp rece;
- începe prepararea adăugând cuburi de gheață în pahare;
- pune ginul și prima felie de limetă;
- toarnă apa tonică și pune a doua felie de limetă.
Ginul tonic este un cocktail pe care îl poți face și tu. Ține cont de sfaturile noastre și bucură-te de gustul său inconfundabil!