De ce sunt recomandate cursurile de pian pentru copii?

Pianul este un instrument minunat pentru copii ca sa-l invete si sa cante usor cu el. Exista lectii pentru copii si exista o mare varietate de metode care sunt predate. Atunci cand incepeti lectii de pian pentru copii, stiu ca va ganditi despre cum sa alegeti instructorul si metoda adecvata pentru un copilul dumneavoastra, asadar este important sa fie pastrat interesul cursului chiar de la inceput. Imediat dupa ce copilul dvs a luat primele lectii, ar trebui sa fie distractiv pentru fiecare copil, mai ales pentru copii pasionati de muzica, sau asa se poate indragostii de muzica.

Mai multe studii de cercetare au fost facute copii care studiaza pianul. Acesti copii au aratat scoruri imbunatatite in scoala. Studiile arata ca copiii care au luat lectii de pian au scoruri matematice crescute, o mai buna scriere de mana si abilitati imbunatatite de rezolvare a problemelor. Cercetarile au aratat, de asemenea, ca exista dezvoltari fizice in creierul celor care studiaza acest instrument.

Exista mai multe metode diferite utilizate pentru a preda pianul. Multe dintre aceste metode sunt formate pentru a introduce copiii la pian in jurul varstei prescolare. Exista metode care invata dupa numere, metode animale recent dezvoltate si alte metode care ajuta sa-i faca pe copii confortabili si familiarizati cu instrumentul inainte de a incepe sa citeasca muzica.

Invatarea de a citi muzica pentru un copil foarte tanar va fi utila pentru a progresa in timp, avand o dexteritate foarte buna pentru a invata pianul, din aceasta cauza sunt recomandate si aceste cursuri de pian pentru copii. A invata sa citesti muzica este ca si cum ai invata sa citesti o carte. Exista cateva sfaturi si trucuri care va pot ajuta sa va familiarizati cu citirea notelor. Un profesor bun le va impartasi foarte usor cu un elev nou.

Cele mai citite articole

Desi nu exista reguli specifice cu privire la momentul in care un copil este pregatit pentru lectii de pian, exista cateva lucruri care pot fi de ajutor in pregatirea unui copil pentru a le lua. 

Introduceti copiii la muzica la o varsta frageda. Un interes general pentru muzica va fi de ajutor atunci cand un copil incepe lectiile. Luati in considerare ca un copil cu cat este mai mic cu atat parintele va trebui sa fie mai implicat in timpul lectiei si al exersarii. Este util pentru ei sa cunoasca literele A pana la G si sa le poata recunoaste pe hartie. De asemenea, este important sa cunoastem numerele de la 1 la 5. Daca un copil poate acorda atentie pianului aproximativ 10-15 minute, cel mai probabil este pregatit sa invete. Nu este nevoie de o practica indelungata cand un copil este mic. A fi consecvent este cheia. Acesti indicatori pot fi de ajutor in a determina daca un copil este pregatit sa invete.

Pentru a facilita practica, luati in considerare cateva dintre urmatoarele sfaturi pentru a crea un mediu de practica pozitiv:

  • Asigurati-va ca zona este linistita. 
  • Opriti televizorul saui robotul telefonic. 
  • A avea o camera bine luminata este, de asemenea, important. Acest lucru va face mai usor sa cititi carti de practica si sa vedeti muzica mai bine.
  •  Un parinte sustinator este, de asemenea, o parte importanta a practicii.
  •  Efectuarea unui timp de practica obisnuit si efectuarea unei rutine va fi de ajutor in formarea obiceiurilor de bune practici.

Copiii care au ocazia sa invete un instrument pot avea o experienta pozitiva. Ca parinte, o sa fie nevoie sa aveti rabdare si sustinere. Copiii care iau lectii vor fi studenti mai buni cand vor creste, asa ei vor dezvolta o abilitate si vor avea o viata plina de muzica.

Cele mai citite articole