Descoperă avantajele achiziționării de autocare second hand pentru afacerea ta

Dacă deții o afacere care implică transportul de persoane, ai nevoie de o flotă de autocare care să fie fiabile, eficiente și confortabile. Achiziționarea de autocare second hand poate fi o opțiune excelentă pentru a-ți extinde flota, iar astăzi vom explora câteva dintre avantajele pe care le poți obține prin alegerea acestei opțiuni.

 • Costuri reduse

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale achiziționării de autocare second hand este costul mai redus față de achiziționarea unor autocare noi. Deși prețurile pot varia în funcție de anul de fabricație, modelul și starea tehnică vehiculului, în general, poți economisi o sumă semnificativă de bani achiziționând un autocar second hand în locul unuia nou.

 • Valoare de revânzare mai bună

Dacă decizi să îți vinzi autocarele mai târziu, investiția într-un autocar second hand poate fi o idee mai bună decât achiziționarea unuia nou. Autocarele noi pierd o valoare semnificativă la puțin timp după cumpărare, ceea ce înseamnă că vei obține mai puțini bani atunci când vinzi vehiculul mai târziu. În schimb, un autocar second hand a pierdut deja o parte din valoarea sa inițială, ceea ce înseamnă că pierderea de valoare va fi mai mică în timp.

 • Istoricul de service disponibil

Atunci când achiziționezi un autocar second hand, vei avea acces la istoricul de service al vehiculului. Acest lucru îți va permite să vezi ce lucrări de întreținere au fost efectuate în trecut și să te asiguri că autocarul a fost întreținut corespunzător. De asemenea, acest lucru te poate ajuta să identifici orice probleme potențiale pe care vehiculul le-ar putea avea.

 • Reducerea impactului asupra mediului

Întrucât achiziționarea de autocare second hand reduce cererea de vehicule noi, aceasta poate contribui la reducerea impactului asupra mediului. De asemenea, există companii specializate care pot ajuta la modernizarea și îmbunătățirea eficienței energetice a autocarelor second hand, ceea ce poate contribui și la reducerea amprentei de carbon.

 • O gamă largă de opțiuni disponibile

Cele mai citite articole

În funcție de preferințele și nevoile tale, poți găsi o gamă largă de opțiuni de autocare second hand disponibile pe piață. Poți căuta modele și mărci specifice, vehicule cu o anumită capacitate de pasageri sau vehicule care sunt echipate cu anumite caracteristici, cum ar fi scaunele confortabile sau sistemele de divertisment. În plus, deoarece există o piață destul de mare pentru autocarele second hand, poți căuta într-o varietate de locații, inclusiv online, la dealeri specializați sau în rețelele de vânzări de autovehicule folosite.

 • Posibilitatea de a testa vehiculul

Atunci când achiziționezi un autocar nou, nu poți fi sigur că acesta va îndeplini așteptările tale în ceea ce privește confortul și performanța. Însă, atunci când cumperi un autocar second hand, poți să îl testezi înainte de achiziționare pentru a fi sigur că acesta îndeplinește standardele tale. Această opțiune îți permite să verifici dacă vehiculul se conduce bine, dacă funcțiile disponibile sunt în ordine și dacă este confortabil pentru pasageri.

 • Reducerea timpului de livrare

Atunci când achiziționezi un autocar nou, trebuie să aștepți până când acesta este fabricat și livrat. În schimb, achiziționarea unui autocar second hand poate fi mult mai rapidă, întrucât vehiculul este deja disponibil pentru a fi cumpărat și utilizat.

Ce mărci de autocare second hand sunt cele mai solicitate de către firme acum? 

Este greu să se facă o afirmație categorică despre marcile de autocare second hand cele mai solicitate la nivel global, deoarece aceasta poate varia în funcție de multe factori, precum ar fi piața locală, nevoile specifice ale fiecărei firme și bugetul disponibil. Cu toate acestea, unele dintre mărcile cele mai populare de autocare second hand care sunt adesea solicitate de către firme sunt:

 • Mercedes-Benz. Acest brand este recunoscut pentru fiabilitatea și performanța autocarelor sale și este adesea solicitat de către firmele care au nevoie de autocare de calitate superioară.
 • Volvo. Autocarele Volvo sunt renumite pentru siguranța și confortul oferit pasagerilor și sunt adesea solicitate de către firmele care efectuează călătorii lungi sau transportă pasageri sensibili.
 • MAN. Acest brand este cunoscut pentru autocarele sale robuste și fiabile și este adesea solicitat de către firmele care au nevoie de vehicule durabile pentru transportul de marfă sau echipamente.
 • Scania. Autocarele Scania sunt apreciate pentru eficiența combustibilului și sunt adesea solicitate de către firmele care au nevoie de autocare economice pentru călătorii lungi.
 • Neoplan. Acest brand este recunoscut pentru design-ul modern și confortul autocarelor sale și este adesea solicitat de către firmele care au nevoie de autocare moderne și atractive pentru călătorii de afaceri sau turism.

Acestea sunt doar câteva exemple și nu reprezintă o listă exhaustivă a tuturor mărcilor de autocare second hand solicitate. De fapt, cea mai bună marcă de autocar second hand pentru o anumită firmă va depinde întotdeauna de nevoile specifice ale acesteia.

Găsești o mulțime de oferte de autocare second hand pe platforma de anunțuri specializate Autoline.ro. Intră să le analizezi pe îndelete!

Cele mai citite articole