Este una dintre cele mai folosite încăperi dintr-o locuință, pentru că, invariabil, cel puțin 8 ore din zi ni le petrecem în acest loc special pentru odihnă. Asta, dacă nu cumva ne place să stăm chiar mai mult. Ceea ce înseamnă că dormitorul nostru trebuie să ne ofere toate condițiile pentru a ne simți bine, dar și pentru a ne odihni în mod corespunzător.

Cum este posibil să transformăm o cameră obișnuită într-un dormitor de vis?

Începe prin a-l gândi exclusiv ca pe un spațiu de odihnă, iar nu ca pe o cameră normală. Ceea ce înseamnă că nivelul de încărcare cu mobilă și alte accesorii trebuie să fie minim. Orientează-te către piese de mobilier cât mai simple, în culori asortate, iar modul de dispunere trebuie să îi asigure camerei o spațialitate cât mai ridicată. Mergi pe culori cât mai deschise și relaxante pentru ochi. Pereții trebuie zugrăviți într-o culoare neutră, care să nu încarce (albul este preferat de majoritatea specialiștilor, mai ales că sporește senzația de spațialitate).

Patul este figura centrală a camerei, nu doar prin prisma faptului că trebuie poziționat astfel încât să fie pe centrul camerei, ci și pentru că acesta este locul în care ne odihnim. Dimensiunea contează, pentru că un pat de mici dimensiuni nu ne va oferi odihna corectă, la fel cum nici un pat de mari dimensiuni nu va face decât să ocupe foarte mult spațiu în cameră. Așa că, adaptează-ți patul dimensiunii încăperii, dar în așa fel încât să ți se potrivească ție și nevoilor tale. Nu uita să iei în calcul și o saltea cât mai adecvată (cele cu ioni de argint țin acarienii la distanță și beneficiază de o rezistență crescută în timp).

Cele mai citite articole

Pentru a-ți asigura un nivel cât mai ridicat de spațialitate, orientează-te către piese de mobilier care pot fi încastrate în pereți. Nu aglomera în mod inutil dormitorul cu spații de depozitare (gen șifoniere și comode) – pur și simplu, amenajează-ți un dressing într-o fostă debara sau crează-ți un spațiu special pentru depozitarea hainelor. În schimb, cutiile portabile care au un design atractiv pot fi utilizate pentru a stoca diversele obiecte care îți sunt de trebuință pe parcursul zilei și nopții pentru această cameră.

Este important ca a ta cameră de dormit să aibă ferestre mari, prin care să poți vizualiza mediul înconjurător, dar și pentru a avea parte de lumină naturală. Numai că, asigură-te că le poți acoperi cu perdele și draperii pentru a obtura lumina și căldura în timpul verii. Poți să amplasezi un covor pufos la capătul patului, ca atunci când coborî din pat să pășești pe ceva care să-ți facă ziua mai bună. În cazul în care folosește dormitorul și ca o cameră pentru citit, o canapea se poate dovedi foarte utilă.

Nu uita că dormitorul trebuie să se muleze pe personalitatea ta! Dacă ești o persoană exuberantă și căreia îi place să se distreze, culorile vibrante sunt ideale pentru ține. În schimb, dacă ești o persoană conservatoare, mergi pe alb, pentru că este o opțiune sigură. Oricare ar fi alegerea ta, nu uita că dormitorul este unul dintre locurile speciale din locuința ta, așa că, acordă-i toată atenția și vei avea parte de o încăpere de vis, în care să visezi frumos în fiecare noapte!

Sursă: Domi-tex.com

Cele mai citite articole