Iustin Paraschiv declară că vor fi create 80 de posturi noi în județul OLT. Precizează de asemenea că investițiile în regiunile defavorizate vor fi în continuare susținute, confirmă președintele Carmistin

Grupul Carmistin a deschis ferma de păsări cea mai mare și mai avansată din județul Olt, localizată în Potcoava. Printr-o investiție semnificativă de 8 milioane de euro și o viziune ambițioasă, Grupul Carmistin a realizat o fermă model, care redefinește standardele de calitate în industria avicolă. Această fermă este un amestec perfect de tehnologie de ultimă oră și respect pentru mediul înconjurător, subliniind importanța durabilității și a practicilor etice.

Inaugurarea acestei ferme constituie un eveniment important nu doar pentru Grupul Carmistin, ci și pentru întreaga comunitate din județul Olt. Prin crearea de noi posturi de muncă, Carmistin contribuie la creșterea socio-economică a regiunii.

Ferma de păsări din Potcoava integrează facilități tehnologice de ultimă oră.

Ferma de păsări din Potcoava, proprietate a Grupului Carmistin, se diferențiază prin inovație și performanță în sectorul avicol. Aceasta cuprinde cele mai avangardiste facilități tehnologice, dezvoltate de Carmistin în colaborare cu furnizori de renume din Germania și Belgia.

Această abordare inovativă a generat o serie de avantaje notabile în termeni de eficiență și durabilitate a operațiunilor. Este prima fermă a companiei Carmistin care beneficiază de o centrală de încălzire pe bază de biomasă. Această soluție inovatoare nu doar că mărește eficiența energetică a fermei, dar și minimizează semnificativ impactul asupra mediului.

Un alt aspect esențial al proiectului este implementarea panourilor solare pe acoperișurile halelor, care asigură producția de electricitate. Această soluție durabilă nu numai că diminuează costurile operaționale, dar ilustrează și angajamentul Grupului Carmistin pentru durabilitate și protecția mediului.

Ferma de la Potcoava se distinge și prin sistemul său tehnologic sofisticat de ventilație, care contribuie semnificativ la eficiența energetică a fermei în întregime. Cele 33 de hale sunt echipate cu ventilatoare cu motoare cu magneți permanenți, acestea reprezentând o inovație în sectorul avicol.

Folosirea acestor ventilatoare de ultimă generație aduce multiple beneficii. Ele asigură o circulație excelentă a aerului în hale, oferind un mediu salubru și confortabil pentru păsări. În plus, utilizarea ventilatoarelor cu motoare cu magneți permanenți crește semnificativ eficiența energetică.

Cele mai citite articole

Comparativ cu sistemele tradiționale de ventilație, acestea oferă o creștere de aproximativ 50% în eficiența energetică. Acest lucru se datorează tehnologiei sofisticate a motoarelor cu magneți permanenți, care sunt proiectate să consume mai puțină energie și să funcționeze într-un mod mai eficient.

Ferma de la Potcoava – Un centru de inovație și dezvoltare pentru viitorul industriei avicole

Ferma de la Potcoava se remarcă ca un proiect-pilot de avangardă, care deschide noi căi de dezvoltare, aducând schimbări în industria națională de creștere a păsărilor.

Cu un concept revoluționar, aceasta funcționează ca un adevărat centru de cercetare și dezvoltare, dedicat experimentării și implementării celor mai sofisticate tehnologii și practici din domeniu. Prin testarea și implementarea acestora, se urmărește optimizarea proceselor de creștere și îngrijire a animalelor, obținerea unor rezultate superioare în termeni de calitatea produselor și asigurarea unui mediu ideal de creștere pentru păsări.

Acest proiect-pilot nu doar că adaugă valoare companiei, dar are și un impact semnificativ asupra întregii industrii avicole, deschizând noi perspective și stabilind noi standarde în materie de creștere, inovație și cercetare. În plus, servește și ca un punct de referință în ceea ce privește educația și formarea profesională în sector.

Compania își propune să contribuie semnificativ la dezvoltarea și pregătirea generației viitoare de specialiști în acest sector esențial al economiei. “La deschiderea acestei ferme, compania noastră lansează o serie de stagii de practică pentru generația viitoare de lucrători în domeniul agribusiness. Noii noștri angajați vor avea oportunitatea să lucreze cu cele mai recente tehnologii din domeniu, care pun accent pe energia verde și un nou model de bunăstare pentru animale. Acesta este un aspect de o importanță specială pentru noi, pentru filosofia noastră de business„, a afirmat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Carmistin a generat peste 80 de posturi de muncă în cadrul noii platforme din județul Olt

În cadrul noii platforme dezvoltate în județul Olt, compania Carmistin a acordat o atenție specială aspectului social. „Vom genera 80 de posturi noi în OLT„, dezvăluie Iustin Paraschiv. „Investițiile în zonele defavorizate vor persista„, adaugă liderul Carmistin.

Grupul Carmistin a lansat ferma de păsări cea mai avansată și grandioasă din județul Olt, situată în satul Potcoava. Prin intermediul unei investiții substanțiale de 8 milioane de euro și o perspectivă curajoasă, Grupul Carmistin a dat viață unei ferme model, care stabilește noi criterii de calitate în creșterea păsărilor. Acest complex reprezintă un echilibru perfect între tehnologie de vârf și respectul pentru mediu, subliniind importanța durabilității și a acțiunilor responsabile.

Inaugurarea acestei ferme constituie un eveniment important nu doar pentru Grupul Carmistin, ci și pentru întreaga populație din județul Olt. Prin generarea de noi oportunități de muncă, Carmistin contribuie la creșterea socio-economică a regiunii.

Cele mai citite articole