Folosirea şi conducerea unui hoverboard nu este atât de grea precum pare, iar acest dispozitiv nu este destinat numai copiilor şi adolescenţilor, ci şi adulţilor tineri şi nu numai care vor să simtă adrenalina, care vor să se deplaseze rapid şi să vadă împrejurimile într-un mod cât mai plăcut posibil, fără a transpira şi fără a face eforturi mari.

Aşadar, atât copiii, cât şi adulţii tineri şi mai puţin tineri pot să se deplaseze pe un hoverboard potrivit vârstei şi greutăţii lor, la început cu cască, genunchiere şi cotiere şi ulterior, atunci când încep să înveţe să se deplaseze mai rapid şi în siguranţă, fără aceste echipamente de protecţie. Acestea fiind spuse, este clar că trebuie să existe o vârstă minimă şi una maximă pe care să se poată merge pe hoverboard, deşi nu există o reglementare oficială în acest sens.

De la ce vârstă se poate folosi un hoverboard?

Este riscant ca un copilaş de 4-5 anişori să folosească un hoverboard, dar la fel de riscant este ca şi un adult în vârstă de 80 de ani suferind de artroza să meargă pe hoverboard. Pe la vârsta de 0-10 ani, până la vârsta de 18-20 de ani, este ideală folosirea hoverboardului în plimbări, în grupuri de prieteni, important este de ştiut că senzorii unui hoverboard răspund la comenzi dacă utilizatorii au minim 20-30 de kilograme în greutate.

Există şi modele de scutere electrice pentru copii care cântăresc mai puţin, dispozitive care au avantajul că se deplasează cu viteză redusă pentru a-i proteja mai bine de căzături. Copiii nu au voie pe drumurile publice pe un asemenea mijloc de deplasare dacă nu sunt supravegheaţi de adulţi, de aceea trebuie să se limiteze la joacă în locurile special amenajate sau în parcuri, sub directa supraveghere a adulţilor.

Bătrânii pot folosi un hoverboard?

Cele mai citite articole

Bătrânii nu pot folosi un hoverboard dacă suferă de anumite afecţiuni, acest dispozitiv aparţinând generaţiilor tinere şi foarte tinere, însă sunt cazuri în care şi seniorii care sunt încă în putere le po folosi. Pensionarii care nu au mobilitatea de altădată şi nici echilibrul nu mai pot folosi un hoverboard, însă persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-60 de ani cu o viaţă foarte activa pot face acest lucru.

Există reglementări în ceea ce priveşte folosirea unui hoverboard?

La acest moment, nu există reglementări în ceea ce priveşte folosirea unui hoverboard. Aceste dispozitive sunt complet legale, dar există un decret legal care vizează trotinetele electrice, uniciclurile şi hoverboardurile care prevăd:

·               limitarea dispozitivelor la o viteză de 25 de kilometri la oră;

·               utilizatorii trebuie să aibă minim 12 ani în cazul trotinetelor;

·               dispozitivele pot circula pe benzi pentru biciclete şi parcarea este permisă pe trotuar să nu deranjeze pietonii.

Cele mai citite articole