Toamna sau iarna este momentul pentru a prepara ceaiul preferat, a te infasura intr-o patura calda si a aprinde lumanari parfumate usoare. Componenta care da lumanarilor un miros aromat, este uleiul esential. 

Efectul uleiurilor esentiale asupra unei persoane apare la trei niveluri: psihoemotional, terapeutic si molecular. De exemplu, exista un ulei esential minunat de portocale dulci si iasomie, care la nivel fizic, stimuleaza functiile de protectie ale organismului, previne acumularea excesului de greutate (de aceea este adesea folosit in produsele anticelulitice), amelioreaza oboseala ochilor, are un usor efect coleretic, este un antipiretic. 

Ceara de nuca de cocos si caise este foarte moale si usor de topit chiar si la temperatura camerei. Este mai bine sa nu lasi astfel de lumanari pe pervaz la soare, deoarece risca sa devina lichide. Dar acest lucru nu trebuie sa te sperie, deoarece poti pune lumanarea topita intr-un loc intunecat, iar dupa 15 minute ceara se va intari din nou si te poti bucura de parfumul minunat. 

Lanari parfumate ieri si azi

In prezent, exista tendinta de a crea nu doar lumanari, ci un concept intreg. De exemplu, in trecut multi creatori de lumanari parfumate si-au dedicat lumanarile pentru autori si poeti, unde fiecare lumanare are o aroma speciala. 

Cele mai citite articole

De exemplu, Mark Twain miroase a tutun si vanilie, deoarece autorul nu s-a despartit de lumanare. Lumanarile parfumate din timpurile noastre, sunt asezate in recipiente speciale din sticla sau ceramica, care pot fi folosite chiar si dupa terminarea lumanarii. 

De asemenea, in trend sunt lumanarile cu fitil din lemnul copacilor cazuti in parcuri. Prin urmare, printre lumanari parfumate, poti gasi un cadou memorabil atat pentru un iubitor de carte, cat si pentru un iubitor de natura. Pentru toata lumea exista o lumanare cu propriul sau parfum.

Lumanari parfumate – Caracteristici

Lumanarile parfumate sunt asistenti indispensabili in crearea unei atmosfere romantice sau relaxante, si cu toate acestea, pentru a obtine acelasi efect, lumanarile trebuie alese cu intelepciune. Suprafata neteda este inclusa ceara minerala, inofensiva pentru sanatate si transmite chiar si cele mai usoare note aromatice. 

Lumanarile albe dau o aroma mai buna, deoarece nu exista coloranti care sa sigileze ceara. Bolul in care este asezata lumanarea parfumata este din sticla sau material ceramic cu capac de ipsos decorat festiv. Astfel de lumanari pot decora masa festiva in  zilele de sarbatoare.

Cele mai bune lumanari aromate sunt facute din ceara minerala, care nu emite substante nocive atunci cand sunt arse. Lumanarile din ceara vegetala (ulei de palmier, soia, carnauba, jojoba) ard bine si nu lasa funingine pe recipient, si de asemenea mentin aroma. Ceara de albine este un material ecologic, cu un miros puternic. De aceea, lumanarile facute din ceara curata de albine sunt mai scumpe, dar nu sunt cancerigene.

Cele mai citite articole