Măștile de față: o necesitate ? Ce este important să afli despre ele?

Măștile de față sunt o necesitate în anumite situații sau locuri publice. Ce înseamnă însă acest lucru? Unde trebuie purtate și care sunt cele mai potrivite și eficiente modele?

Când este recomandat să porți o mască de față?

Măștile de față trebuie purtate zi de zi atunci când te afli în locurile aglomerate sau spațiile închise, când dorești să eviți transmiterea unor infecții sau pentru a evita ca tu să te infectezi.

Dacă ești răcit sau gripat ori suferi de alte infecții care pot fi transmise prin aer, în momentul în care strănuți, tușești sau vorbești, aceste măști față reutilizabile sunt cea mai simplă și eficientă modalitate de a reduce riscul de infectare al celor din jur.

Astfel, indiferent dacă vrei să previi infectarea celor din jur sau nu dorești ca tu să te infectezi, este recomandat să porți masca în cazul în care nu ai asigurată o distanță de cel puțin 1.5 metri sau o protecție alternativă față de alți oameni.

Care sunt cele mai eficiente măști de față?

Măștile care acoperă gura și nasul sunt considerate potrivite pentru a asigura protecție. Astfel, poți alege măști de unică folosință, reutilizabile sau chiar și o eșarfă.

În privința măștilor respiratorii, acelea care au capacitatea de a filtra aerului, ar trebui să știi faptul că ele sunt recomandate în special personalului medical, căci aceștia petrec foarte mult timp în preajma persoanelor infectate și au nevoie de o putere mai mare de protecție din partea măștii.

Ce protecție oferă de fapt măștile de față?

Cele mai citite articole

Experții din domeniul sănătății consideră că dacă oamenii își protejează gura și nasul cu ajutorul unor  măști protecție Sibiu, atunci riscul de infectare este mult mai scăzut, deoarece aceste măști captează picăturile într-o oarecare măsură atunci când vorbesc, tușesc sau strănută.

De asemenea, purtarea măștii de față le oferă oamenilor o anumită responsabilitate, iar în acest fel, așa cum este situația actuală a pandemiei de COVID-19, ei aleg să stea la distanță unul de altul.

Ce trebuie să iei în calcul atunci când porți mască?

Cel mai important factor legat de purtarea măștilor de protecție este acela că țesătura trebuie să acopere complet nasul și gura.

De asemenea, în momentul în care se va da jos masca, este important modul în care se face, astfel încât picăturile și secrețiile să nu fie preluate pe mâini.

Ce trebuie să știi dacă vei purta o mască reutilizabilă?

Măștile reutilizabile par să fie mult mai convenabile decât cele de unică utilizare, însă totuși trebuie să acorzi atenție modului în care o cureți.

După fiecare purtare, masca trebuie curățată. În acest caz, este suficient să o speli la 60 de grade și apoi să o calci. În acest fel, ea își va păstra eficiența și microbii care ar fi putut ajunge pe ea vor fi eliminați.

Cele mai citite articole