Microsoft Teams și Zoom sunt cele mai comune resurse de videoconferință utilizate acum, în pandemie, nu-i așa?
Microsoft Teams sau Zoom? Tu pe care o preferi?
În zilele noastre, bântuite de coronavirus, aproape indispensabile pentru o performanță mai bună la biroul de acasă, resursele electronice ce permit efectuare de apeluri video au cucerit un spațiu important ca reali aliați inteligenți ai activităților profesionale zilnice efectuate de la distanță.
Ca urmare a creșterii numărului de oameni ce lucrează și în 2021 de acasă din cauza pandemiei de coronavirus, a crescut și numărul de date procesate și partajate, fapt ce necesită programe informatice tot mai performante.
Tocmai de aceea, oferind din ce în ce mai multe avantaje, serviciile de apeluri video existente sunt actualizate constant de către informaticieni redutabili pentru a oferi cea mai bună experiență utilizatorilor finali.
Astfel, acumulând triburi puternice de fani și formând o comunități imense de clienți la nivel global, concurența dintre platforme este din ce în ce mai acerbă (pe zona de chat-uri, seminarii web , întâlniri online mai rapide sau mai lungi, prezentări diverse, sesiuni de instruire etc.).
Totuși, pornind de la același scop de bază, conectarea persoanelor care se află în locuri diferite pe același ecran prin audio și imagine, instrumentele în cauză se disting prin multe atribute specifice.
Performantă și sigură, Microsoft Teams este o platformă de colaborare corporativă, axată pe comunicarea unificată de care multe persoane ce lucrează de la distanță au auzit. Cu o interfață personalizabilă și caracteristicile exclusive ale suitei Office și ale altor produse Microsoft, Teams își concentrează performanța prioritar pe conversații, mesaje și partajarea de fișiere.
Zoom, pe de altă parte, este un serviciu de conferință la distanță la scară largă, axat în principal pe întâlniri virtuale și partajarea ecranului. Ușor de folosit, a fost de mare folos pentru școala online.
Cu camere individuale sau de grup, Zoom combină elementele de ordin video și audio pentru a crea experiențe captivante pentru participanții și oaspeții săi.
Microsoft Teams sau Zoom: cum să găsești ce platformă ți se potrivește mai bine?
Când compari cele două instrumente informatice, este posibil să observi ușor că ambele au câteva puncte similare: ambele permit întâlniri online, chat-uri, apeluri video, partajarea ecranului și partajarea fișierelor.
Caracteristicile principale Microsoft Teams versus Zoom
Interfață și design
La fel ca marea majoritate a platformelor de tip videoconferință, Microsoft Teams și Zoom au interfețe specifice. Fiecare platformă are propriul său design fiind ușor recognoscibilă.
Deoarece este mai mult orientat către companii și are scopuri comerciale, Microsoft Teams este un instrument ce prezintă un aspect mai serios și ceva mai profesional decât Zoom.
Concentrându-și cele mai robuste caracteristici într-o bară de funcții compactă, Microsoft Teams se remarcă prin minimalismul care, combinat cu necesitatea unei utilizări frecvente, face navigarea mult mai simplă.
În ceea ce privește cealaltă platformă, deoarece Zoom-ul este destinat mai degrabă utilizatorilor ce învață, în scopuri mai casual, aspectul său este mai prietenos,așa că are și o bară de funcții ceva mai extinsă.
Foarte intuitiv, designul camerelor Zoom este prietenos, prezentând un aspect vizual mai puțin concentrat pe zona corporativă.
Participanții la teleconferințe
Microsoft Teams garantează stabilitatea completă a conexiunii pentru 300 de persoane în versiunea gratuită, un număr foarte mare având în vedere membrii mediu ce iau parte la ședințele de lucru.
Pentru evenimente live și team building se pot aduna până la 10.000 de participanți.
În ceea ce privește platforma Zoom, capacitatea maximă de persoane pentru orice sesiune, indiferent dacă un eveniment sau o întâlnire de afaceri, depășește 1.000 de utilizatori (100 în varianta gratuită).
Siguranța
În ceea ce privește securitatea, este clar printre specialiști: Microsoft Teams este categoric înaintea Zoom-ului datorită bunelor sale practici și investițiilor făcute în asigurarea unui grad de confidențialitate crescut.
Cu un supliment de protecție, Microsoft Teams protejează și apără datele utilizatorilor de amenințări și atacuri cibernetice mai bine decât rivala sa Zoom.
Folosind tehnologii avansate precum criptarea, prevenirea pierderii de informații, etichetele de sensibilitate și sistemul de securitate a aplicațiilor în cloud, Microsoft Teams face apelurile video și teleconferințele foarte sigure.
În ceea ce privește platforma Zoom, au fost observate unele probleme de securitate în timpul utilizării sale, ceea ce face ca problemele de confidențialitate să fie un factor de alertă chiar și astăzi, la începutul lui 2021.