Ochii copiilor sunt expuși destul de frecvent la diverși factori solicitanți, care pot duce la apariția problemelor de vedere și la oboseala oculară. De aceea, de multe ori, ei sunt nevoiți să recurgă la purtarea ochelarilor de vedere. Acest lucru poate fi destul de neplăcut, deoarece micuții nu sunt obișnuiți să țină ochelarii la ochi prea mult timp, pot avea de-a face cu disconfort sau se pot simți stânjeniți. Așadar, este important să alegi niște ochelari potriviți.

Importanța purtării ochelarilor de vedere de către copii

Abordarea timpurie a problemelor de vedere la copii este esențială pentru dezvoltarea lor normală. Vederea slabă poate afecta performanța școlară și dezvoltarea personală și socială a copilului. În plus, amânarea tratării acestor probleme va duce la agravarea lor. De aceea, este important ca micuții să poarte ochelari imediat după depistarea defectelor de vedere.

Deși aceștia pot refuza în primă fază ochelarii, per total vor avea multe beneficii și se vor simți mai încrezători. Îmbunătățirea vederii poate crește participarea la clasă și interacțiunea cu colegii, contribuind astfel la starea de bine a copilului. Este important să mergi periodic cu cel mic la optometrist, pentru a depista din timp orice problemă și a putea realiza niște ochelari care să i se potrivească.

Tipuri de rame de ochelari pentru copii

Alegerea ochelarilor perfecți este foarte importantă, deoarece vei crește șansele ca micuțul să îi poarte cu plăcere și să îi fie confortabili. În primă fază, ar trebui să alegi materialul. Dacă dorești o variantă mai durabilă, metalul poate fi o alegere potrivită, însă ar putea avea câteva puncte în minus la capitolul confort. Plasticul este mai ușor, deși există riscul mai mare de deteriorare. O variantă grozavă este cea a ramelor flexibile, realizate dintr-un silicon moale, care nu se rup și se pot așeza perfect.

Cele mai citite articole

Asigură-te că alegi o dimensiune potrivită, astfel încât aceștia să nu cadă și să stea bine în dreptul ochilor. Mergând la un specialist, vei putea să optezi pentru o ramă de calitate, iar acesta va realiza o serie de măsurători astfel încât ea să se potrivească perfect. Nu uita să acorzi atenție specială și designului. Micuțul va accepta mai ușor să îi poarte dacă vei alege un model care să îi placă. Optează pentru rame colorate într-o formă potrivită feței copilului, care să arate bine și să îi fie pe plac.

Îngrijirea și întreținerea ochelarilor de vedere pentru copii

Pentru ca ochelarii copiilor să aibă o durată de viață cât mai lungă, va trebui să îi înveți cum să aibă mai multă grijă de ei. Spune-le celor mici să nu își dea jos ochelarii de la ochi decât atunci când este nevoie. Va trebui evitată atingerea lentilelor și, atunci când nu sunt purtați, vor trebui depozitați într-un toc sau o cutie specială în care să nu poată fi îndoiți sau deteriorați. Este important și ca ochelarii să nu fie expuși la soare sau la temperaturi foarte ridicate, deoarece riscul de deteriorare crește și mai mult.

Totuși, este inevitabil ca ochelarii să nu se murdărească. Așadar, copiii ar trebui să știe cum să îi curețe corect. Va trebui evitată utilizarea hainelor sau șervețelelor pentru ștergerea lentilelor, deoarece există riscul de zgâriere. În schimb, ar trebui să utilizeze doar șervețele sau soluții speciale. Asigură-te că le arăți cum ar trebui să folosească astfel de produse.

Pentru a păstra ochelarii în stare bună, îi poți duce periodic la un optician pentru verificare. Acesta poate vedea dacă au apărut deformări, îi poate ajusta și poate recomanda înlocuirea unor piese. Totuși, dacă starea lor a fost grav afectată, ar trebui să îi înlocuiești. Poți găsi ochelari de vedere în Sibiu în showroom-urile Lensa, unde se realizează și consultații optometrice gratuite.

Ochelarii de vedere pot face diferența când vine vorba de sănătatea copilului și de performanțele sale școlare. Nu ezita să mergi cu acesta în mod regulat la optometrist pentru a-i verifica starea vederii și a-i asigura o dezvoltare armonioasă.

Cele mai citite articole