Numărul persoanelor care aleg proiecte de case de lemn este din ce în ce mai mare de la un an la altul pentru că acestea sunt din ce în ce mai apreciate. Lemnul este un material de care proprietarii se vor îndrăgosti iremediabil, un material atât de ofertant atât ca şi structură, cât şi ca înfăţişare, nuanţe şi proprietăţi particulare.

Deşi până nu demult, o casă de lemn reprezenta o investiţie destul de puţin întâlnită, proprietăţile substanţelor ignifuge care sunt aplicate pe această suprafaţă şi eleganța pe care o prezintă acest spaţiu, precum şi mirosul plăcut şi aspectul rustic sunt motive din ce în ce mai invocate de către cei care aleg această variantă.

Proiecte de case de lemn izolate termic excelent

Nimic nu se compară cu mirosul de lemn proaspăt lăcuit, dar nici cu acest material nobil care a servit din cele mai vechi timpuri la fabricarea locuinţelor şi diferitelor unelte. Lemnul este un element de construcţie principal care, graţie tehnologiei, poate să treacă printr-o serie de schimbări majore care oferă o poziţie superioară în topul celor mai bune materiale.

Luciul, culoarea lemnului, senzaţia de simplitate, rustic, tradiţional, senzaţia de curăţenie pe care o da o casă din lemn sunt doar câteva din motivele pe care le invocă proprietarii care îşi ridică o casă de lemn, chiar şi pentru vacanţă.

Cele mai citite articole

Casa de lemn va fi foarte bine izolată termic, indiferent de capriciile vremii, astfel încât proprietarii nu trebuie să îşi mai facă griji în ceea ce priveşte influenţa pe care o au condiţiile meteo. Dacă afară este frig, în casa din lemn va fi cald şi bine, iar atunci când afară este cald, o caniculă insuportabilă, proprietarii se pot adăposti în răcoarea căminului lor.

O casă din lemn are o izolaţie termică naturală foarte eficientă care elimină transferul de energie dinspre sau spre mediul înconjurător, pereţii fiind realizaţi din numeroase straturi de materiale izolante, poziţionate secvențial în cavitatea peretelui pentru a obţine o izolaţie termică superioară.

Timpul de realizare al unei case de lemn este scurtat

Timpul de realizare al unei case de lemn este mult scurtat, proiectul fiind mai facil de realizat. Concret, nu va dura mai mult de câteva săptămâni pentru a crea elementele din fabrică şi ulterior încă 3-4 săptămâni pentru montarea lor în case de dimensiuni normale şi complexitate medie.

Casele din lemn sunt mai flexibile şi mai versatile

Casele din lemn sunt foarte versatile, sunt mai uşor de construit, de modificat şi de îmbunătăţit, decât una din beton sau din cărămidă. Concret, se pot schimba compartimentele casei din punct de vedere modular sau se pot adăuga mai uşor anexe dacă obiectivele casei se vor schimba în timp. Ceea ce înseamnă că o casă din lemn poate fi adaptată în funcţie de cerinţele proprietarilor, orice idee fiind posibila să fie îndeplinită.

Casele din lemn presupun costuri de întreţinere mai scăzute

Casele din lemn presupun costuri mai scăzute de trăi, deoarece se încălzesc mai rapid şi păstrează căldură pe o perioadă mai lungă. În plus, eficienta energetică este ridicată şi rezistenţa la cutremur este crescută.

Cele mai citite articole