Deci, să știm ce este  Tehnica Quilling!

Nașterea quilling-ului este puțin neclară, opiniile cu privire la acest lucru diferind în funcție de sursă. Opinia populară sugerează că a fost văzută pentru prima dată în Egiptul antic, unde anumite arte de tip filigran au inspirat ani mai târziu quilling.

Quilling-ul a perseverat de-a lungul timpului, în mod deosebit punându-și amprenta în toată lumea occidentală. În timpul Renașterii, călugărițele și călugării aruncau hârtie aurită, tăiată din cărți, pentru a împodobi obiecte religioase, imitând filigranul de aur scump. În anii următori, quilling-ul a continuat să fie practicat în toată Europa, deoarece a prins ca o activitate pe îndelete pentru femeile bogate. Ar împodobi obiecte precum rame pentru tablouri, coșuri și cutii de bijuterii.

Astăzi, quilling-ul reapare la suprafață ca un hobby și mai accesibil pentru oamenii de toate vârstele și mediile.

Quilling implică utilizarea de benzi de hârtie  sau hârtie colorată care sunt rulate, buclate, ondulate, răsucite și altfel manipulate pentru a crea diferite forme și lipite împreună pentru a crea modele decorative. Desenele Quilling pot fi folosite pentru a decora felicitări, imagini, cutii, ouă și pentru a face modele, bijuterii, forme care pot fi lipite între ele.

Quillingul este destul de ușor de învățat, iar adăugarea de instrumente potrivite îl face doar mai mult.

Cele mai citite articole

Odată ce vă simțiți confortabil cu formele de bază, puteți încerca diverse proiecte. Cu cât explorezi mai mult, cu atât îți place mai mult quilling-ul.

Oferirea cadourilor de mână făcute manual celor dragi vă va aduce o mulțime de apreciere. Se spune că un cadou realizat manual este un dar al iubirii. Nu ar fi minunat dacă hobby-ul tău te-a împuternicit să faci cele mai uimitoare cadouri pentru cei dragi?

 Una dintre cele mai frecvente și utilizate pe scară largă a quilling-ului este pentru cadouri personalizate. Cardurile Quilling, plăcuțele Quilling, plicurile și ramele foto sunt la modă. Nimic nu se conectează cu oamenii mai mult decât un cadou personalizat, iar quillingul oferă posibilități infinite.   

O jucărie perfectă – Quillingul de hârtie câștigă, de asemenea, popularitate în rândul copiilor, ca opțiune de joc distractiv și creativ. Odată cu evoluția instrumentelor și a tehnicii – precum instrumentul automat de quilling și benzile de quilling autoadezive, tehnica quilling-ului a devenit mult mai interesantă pentru copii. Un kit de quilling prietenos cu copiii și o cantitate de îndrumare vă pot ajuta să deschideți noi dimensiuni ale dezvoltării creative.

Poate oferi ore de joc creative și îi poate ajuta să ia o pauză de la atacul neîncetat al mass-media digitală. Folosind tehnica quilling-ului 3D, copiii pot realiza cu ușurință un model 3D la scară cu orice obiect – fie el super-eroul lor preferat sau un castel sau câteva accesorii de birou.

Deși quillingul de hârtie consumă mult timp și necesită multă răbdare, dar este satisfăcător atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cele mai citite articole