Intr-o bucatarie profesionala, un cuptor nu poate lipsi si specialistii aleg cele mai bune cuptoare de patiserie care sa ii ajute sa fie la inaltimea asteptarilor clientilor tot timpul. Fie ca este vorba despre cuptoare speciale pentru gatronomie, pentru pizza sau exclusiv pentru patiserie, performantele produsului sunt cele care ajuta bucatarul sa obtina cele mai bune preparate, timpul de lucru fiind cu mult diminuat. 

Alegerea celor mai bune cuptoare de patiserie

Varietatea tipurilor ce cuptoare poate sa genereze confuzii pentru clienti. Cum stii ca ai ales cel mai bun tip de cuptoare de patiserie pentru afacerea ta. Sunt cuptoare care functioneaza electric si cuptoare pe gaz care pot fi incorporate, de mai multe capacitati si dimensiuni, care sunt dotate cu mai multe accesorii si functii. Pentru a face o alegere buna, este important sa fie analizate toate caracteritisiticile acestor produse.

Cuptoarele pentru patiserie sunt disponibile intr-o mare varietate. Cei care vor sa aleaga cele mai bune modele trebuie sa se orienteze spre cele care functioneaza cu convectie, care sunt dotate cu diverse tavi si care au unul sau chiar mai multe elemente de incalzire, cu functii de convectie sau umiditate cu aburi si care sunt gasite la preturi avantajoase. Acestea pot fi cuptoare care permit controlul electronic sau manual, cu sonde sau cu sisteme de spalare, care sunt prevazute un un numar variabil de spatii, pentru a coace in mod simultan preparatele.

Cuptoarele electrice pentru patiserie pot a fie de putere diferita. Pot functiona la putere mai mare si nu trebuie sa iti faci probleme in ceea ce priveste consumul cuptorului electric. Preparatele se gatesc multmai repede decat in cuptorul clasic pentru ca consumul sa nu fie foarte mare. Cuptoarele pentru patiserie profesionale au si avantajul de a putea fi programabile si au un numar de programe presetate, care sunt prevaute cu un numar foarte mare de intrari pentru propriile retete.

Pentru a alege mai multe tipurid e cuptoare pe gaz sau electrice si trebuie sa fie cunoscute avantajele fiecaror electrocasnice de genul acesta. Avantajele celor mai multe cuptoare pe gaz sunt faptul ca se incalzesc extrem de repede, nu vor usca mancarea, sunt usor de utilizat si ofera independenta in utilizare nefiind afectate de penele de curent.

Cele mai importante avantaje ale unui cuptor electric sunt faptul ca poate coace rapid si uniform preparatele, controlul temperaturii este mult mai eficient, numarul de functii suplimentare este mult mai mare si sunt usor de amplasat si de curatat, mai ales pentru ca unele produse sunt prevazute si cu functii de autocuratare. 

Se pot desciperi avantajele si functiile acestor cuptoare in magazinele de specialitate si fiecare client va alege cel mai potrivit model pentru tipul de business pe care il are.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!