Acumulatorul auto este o componentă importantă a oricărui autovehicul. De regulă, problemele acestora apar în perioada iernii, când șoferii încearcă să pornească mașina, dar aceasta nu mai are baterie.

Alegerea unor acumulatori auto de calitate este așadar esențială, iar în acest proces se vor lua în considerare mai multe aspecte:

  1. Marca trebuie să fie una cunoscută și apreciată

Ca și în cazul altor produse și servicii, brandul este foarte important. O marcă ce se află de mulți ani pe piață și a căpătat în tot acest timp notorietate, datorită componentelor de calitate va fi una la care să se apeleze în caz de nevoie. 

În acest mod se pleacă din start cu garanția unui articol bun, care va rezista bine în timp și nu va ceda prea curând. Printre bateriile bune se numără: Bosch, Varta, Duracell, Rombat.

2. Amperajul să coincidă cu cel original

Atunci când se caută un acumulator pentru mașină, se va ține neapărat cont de amperajul pe care l-a avut bateria originală. Evident că acumulatorul nou va respecta aceleași indicații. Totuși, unii posesori auto își doresc un amperaj mai mare – este posibil, doar să nu fie foarte mare, ci apropiat.

3. Dimensiunea și compatibilitatea cu modelul autovehiculului 

Este unul dintre cele mai importante criterii. La prima vedere, pentru foarte mulți oameni, bateriile auto arată toate la fel, însă ele diferă în funcție de dimensiune. 

Fiecare automobil are în cartea tehnică toate detaliile și caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească acumulatorul. Astfel că înainte de achiziția unei astfel de piese, este necesară studierea capitolului respectiv din documentele tehnice. 

Cele mai citite articole

Dacă dimensiunea acumulatorului ales este mai mare decât este nevoie, nu va avea loc, iar achiziția nu-și va avea rostul.

4. Data producției

Data producerii unui acumulator este importantă pentru că practic durata sa de viață începe din acel moment. Acest detaliu este trecut pe acumulator: literele indică luna de producție, iar ciferele – anul.

Când alege acumulatorul, posesorul auto va verifica atent cât timp a trecut din momentul în care produsul a fost scos pe piață. 

De asemenea, foarte importantă este și garanția acumulatorului. Cu cât este mai mare, cu atât produsul este mai bun.

5. Prețul este important pentru mulți șoferi

Unii conducători auto trebuie să se încadreze în anumite limite de preț atunci când cumpără piese auto. În timp ce unii au un buget mai generos la dispoziție, fiind conștienți de importanța unor lucruri de calitate superioară, alții trebuie să opteze pentru articole cu prețuri mai joase.

Pe piață există piese pentru toate buzunarele. În general se optează pentru aceeași marcă de acumulator care a funcționat în cazul fiecărei mașini. Aceste piese au de regulă o autonomie de 5 ani.

Toate criteriile sunt importante în acest pas de selectare a acumulatorului auto potrivit în fiecare caz. Pentru că aceasta este o piesă importantă, achiziția nu se va face pripit, ci se vor analiza toate detaliile specificate. Astfel, proprietarul mașinii va putea fi sigur că a făcut cea mai bună alegere.

Cele mai citite articole