Fast-food-ul a câștigat popularitate în scurt timp datorită combinației unice dintre un minim de timp de preparare, nutriție, bun gust, preț mic și disponibilitate.
Unitățile de fast-food, care se dezvoltă activ în zilele noastre, au două formate: stradal și staționar.
Având în vedere răspândirea lor, fiecare proprietar trebuie să-și doteze unitatea cu suficiente echipamente pentru unități fast-food de cea mai bună calitate pentru prepararea, depozitarea, expunerea și vânzarea acestor produse.
Echipamente pentru fast food foarte des cumpărate de antreprenorii din domeniu:
- cuptoare cu microunde;
- tăietoare de legume;
- mixere;
- răcitoare;
- aparate de hot dog;
- prăjitoare de pâine;
- grill-uri;
- echipamente pentru prepararea shaormei;
- aparate pentru clătite;
- vitrine termice;
- mașini de gătit orez;
- friteuze etc.
Iată detalii despre doar câteva dintre aceste categorii de echipamente fast food:
Grătarele (Grill-urile)
Grătarele pentru pui au formă de dulapuri metalice cu unul sau doi pereți de sticlă, în interiorul cărora sunt amplasate frigărui pentru înșirarea bucăților de pui, care se rotesc în jurul elementelor de încălzire.
După numărul de bucăți de pui care pot fi așezate simultan în echipamentul de frigere, după cum sunt puse în mișcare frigăruile, grătarele sunt împărțite în următoarele tipuri:
- frigărui orizontale: carcasa se prăjește pe frigărui, rotindu-se încet în jurul axei sale;
- carusel: carcasele se pun în coșuri metalice fixate pe un tambur, sursa de căldură încălzește întreaga cameră de gătire, iar carcasele încep imediat să se prăjească în întregul lor volum;
- verticale: există elemente de încălzire superioare și inferioare, iar o frigăruie cu pui se rotește vertical între ele;
- planetare (tambur): în ele se gătesc loturi mari de bucăți pui, până la 40 de carcase în același timp.
Grătarele pot fi electrice sau pe gaz.
Aparatele pentru shaorma
Aparatele pentru shaorma au următorul principiu de funcționare: bucățile de carne marinate după o rețetă specială sunt înșirate pe o frigăruie de metal care se rotește în jurul unui element de încălzire. Carnea este prăjită și se taie în timp ce dispozitivul continuă să prăjească straturile următoare în continuare. Și toate acestea, de regulă, se întâmplă în fața clientului.
Pot fi electrice sau pe gaz.
Dacă ai un fast food, poți începe cu achiziționarea unei mașini pentru shaorma și un grill de calitate de la TC Romania Crown Cool, pentru că așa nu poți da greș, indiferent de sezon!