Alexandru Sassu, a cerut devizul pentru Cerbul de Aur si a aflat ca are nevoie de o suma cuprinsa intre 1.200.000 si 1.500.000 de euro pentru ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Sassu a inteles ca acest eveniment nu trebuie sa se faca oricum, ci doar daca exista toate premisele pentru ca el sa iasa bine. Altfel, acesta va fi inca un an de sacrificiu, dar toata energia se va canaliza spre pregatirea Cerbului din 2008. Evenimentul nu a fost organizat in 2006, din cauza unor probleme financiare ale SRTv.

Nu doar Sassu vrea ca festivalul sa aiba loc, pentru a nu se mai repeta experienta trista de anul trecut, ci, in aceeasi masura poate, si locuitorii Brasovului. Daca, de obicei, Consiliul Judetean Brasov aloca pentru organizarea Cerbului de Aur in jur de 60.000-70.000 de euro, pentru acest an se doreste suplimentarea sumei la 300.000 de euro.

Recent, directorul general interimar al TVR, Alexandru Sassu, a cerut devizul pentru Cerbul de Aur si a aflat ca are nevoie de o suma cuprinsa intre 1.200.000 si 1.500.000 de euro pentru ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Sassu a inteles ca acest eveniment important nu trebuie sa se faca oricum, ci doar daca exista toate premisele pentru ca el sa iasa bine.

Nu doar Sassu vrea ca festivalul sa aiba loc in 2007, pentru a nu se mai repeta experienta trista de anul trecut, ci, in aceeasi masura poate, si locuitorii Brasovului. Daca, de obicei, Consiliul Judetean (CJ) Brasov aloca pentru organizarea Cerbului de Aur in jur de 60-70.000 de euro, pentru acest an se doreste suplimentarea sumei la 300.000 de euro. Decizia a venit in urma discutiilor purtate saptamana trecuta de directorul tehnic al televiziunii publice, Horia Cazan si de unul dintre directorii artistici din TVR, cu reprezentanti ai CJ Brasov.
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a anuntat pe data de 10 iulie ca poate asigura aceasta suma de 300.000 de euro pentru desfasurarea festivalului, iar in termen de zece zile, conducerea SRTv, principalul organizator, va anunta daca evenimentul va fi sau nu organizat in acest an la Brasov.
„Astazi (marti, n.r.) am avut o intalnire cu directorul interimar al SRTv, Alexandru Sassu, cu membri din Consiliul de Administratie al televiziunii nationale, precum si cu deputatul PSD Titus Corlatean”, a spus Scripcaru. „A fost fixat un termen maximal de 10 zile, timp in care TVR va da un raspuns oficial daca se va organiza sau nu festivalul in acest an. Exista un deficit bugetar de un milion de euro, la TVR pentru organizarea Cerbului de Aur la Brasov, dar, cu putin efort din partea noastra, precum si a Consiliului Judetean si al catorva sponsori, s-ar putea desfasura acest eveniment.”

Sassu va vizita guvernantii

Potrivit lui Scripcaru, Festivalul Cerbul de Aur ar putea avea loc la inceputul lunii octombrie, deoarece, in septembrie, luna in care era programat initial, TVR este ocupat cu un alt eveniment international, Festivalul „George Enescu”.
Sassu a fost de acord cu faptul ca nu are nici un sens ca Cerbul sa se faca „din saracie” si tocmai de aceea, in cursul acestei saptamani, va face o vizita la Guvern pentru a vedea daca poate conta pe sprijinul acestora. Daca obtine suma de 1.200.000 de euro, Alexandru Sassu este mai mult decat hotarat sa organizeze ca la carte acest concurs international. Altfel, acesta va fi inca un an de sacrificiu, dar toata energia se va canaliza spre pregatirea Cerbului din 2008.
Deputatul Titus Corlatean, secretar general al PSD, are incredere ca acest festival muzical va fi organizat in septembrie cu sprijinul guvernului. „TVR nu are fonduri, acestea fiind consumate de fosta conducere, insa vom cere, eu si colegii mei, sprijinul guvernului de a aloca fonduri televiziunii nationale pentru organizarea acestui eveniment la Brasov.”
Potrivit secretarului general al PSD, festivalul din 2007 va dura trei zile, va cuprinde un concert al unei formatii consacrate pe plan mondial, precum si traditionalul concurs de interpretare, ce se va desfasura intr-o singura zi. Daca totul va decurge fara probleme, mai ramane o singura chestiune de rezolvat. Cea a artistilor straini, care ramane la mana hazardului, nemaifiind suficient timp pentru negocierea contractelor cu acestia.
Partea buna este ca, in acest an, TVR are dreptul sa isi asume un reprezentant al Romaniei la Cerbul de Aur si astfel nu se va mai pierde timp si cu preselectia nationala.
Festivalul Cerbul de Aur se desfasoara din 1968 la Brasov. Evenimentul nu a fost organizat in 2006, din cauza unor probleme financiare ale SRTv.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!