Vitrine pentru cofetării frumoase, pentru prăjituri și torturi gustoase

Nu există bucurie mai mare pentru un copil, decât să intre într-o cofetărie și să privească fascinat o vitrina pentru prajituri frumoasă, în care se găsesc ca într-un cufăr minunat o mulțime de comori dulci.

Majoritatea torturilor sunt rotunde. O explicație posibilă

Dacă ești cofetar profesionist și ai avut de-a face cu cei mici în unitatea ta, probabil că ți s-a pus și ție vestita întrebare: “De ce sunt torturile rotunde?”

Nu-i așa că ai amuțit în primul moment, neștiind ce să-i răspunzi prichindelului de-o șchioapă care te privea cu ochi mari? Nu ai de ce să îți faci mustrări de conștiință. Nici măcar istoricii gastronomici nu prea s-au pus de acord cu privire la răspunsul corect.

Evident, astăzi torturile au forme variate: pătrate, triunghiulare, dreptunghiulare, pentagonale, hexagonale și octogonale. Și totuși forma clasică de tort este cea rotundă. Oare de ce?

O explicație ar fi aceea că prăjiturile rotunde, inclusiv torturile, provin la bază din pâinea care se făcea pe vremuri manual.

Cel mai simplu de a se prepara pe vremuri un aluat care se modela în formă rotundă, ca de bilă, bucată care era apoi coaptă pe pietre sau plite și, ulterior în tăvi. Respectiva cocă, lăsându-se, căpăta în mod natural o formă rotunjită (mai mult sau mai puțin regulată).

O astfel de prăjitură servită la o ocazie deosebită era ceva fantastic pentru oamenii vremii, cu atât mai mult cu cât zahărul, condimentele, fructele confiate erau extrem de scumpe și nu toată lumea își putea permite.

Prin secolul 17 cercurile de tort erau confecționate din metal sau lemn rotundă. De-abia mai apoi, în epoca victoriană, prăjiturile cu forme fanteziste au fost foarte căutate de către oamenii bogați ai vremii.

Revenind la forma clasică, rotundă, ea simbolizează soarele și luna, nașterea și viața, la fel ca și pâinea specială care era folosită în ceremoniile de natură religioasă.

După cum se vede, aceste deserturi speciale, torturile, cumva amintesc de acele prăjituri de odinioară care aveau un caracter cu totul special.

Un tort este o prăjitură servită deseori în cadrul unei ocazii speciale: zi de naștere, nuntă, vacanță, Revelion, ziua onomastică.

Cele mai citite articole

Chiar dacă în prezent aproape oricine își poate permite să achiziționeze un tort, ea rămâne totuși o prăjitură specială care se realizează într-un timp mai îndelungat și, de aceea, până la vânzare (dacă nu este făcută pe comandă) ea trebuie păstrată în niște condiții speciale.

Mai mult decât atât, chiar și aceia care vor să comande un anumit tip de tort în mod clasic, mergând la cofetărie, nu folosind avantajele oferite de internet, preferă să vadă diverse modele de torturi în inele pentru prăjituri și atunci intră în scenă vitrinele de prăjituri!

Vitrine pentru cofetării de calitate, pentru prăjituri și torturi frumos etalate

În magazine, de regulă aceste torturi sunt așezate la loc de cinste pe raftul superior sau în acele unități care își permit, chiar în niște vitrine pentru torturi cu un design cu totul și cu totul deosebit.

La TC Romania Crown Cool veți găsi vitrine pentru prăjituri pentru depozitarea în condiții corecte, complet izolate de mediul înconjurător, unde deserturile sunt expuse la vânzare directă sau pentru a fi comandate după analizarea mostrelor.

La mare căutare în cofetăriile care dispun de un buget mai generos sunt acele vitrine pentru prăjituri cu rafturi dinamice, deoarece le atrag privirea clienților mai mult decât cele clasice. Mai ales dacă sunt și completate cu lumini led spectaculoase. Utilizarea iluminatului intern, chiar dacă este vorba de vitrine de prăjituri statice le conferă suflet.

Ledurile asigură o iluminare excelentă afișării prăjiturilor și torturilor, fursecurilor și bomboanelor, în condițiile în care au un consum redus de energie electrică și o durată de viață îndelungată.

Izolarea corpului vitrinei de prăjituri, a blaturilor și pereților laterali este realizată de obicei din spumă poliuretanică, deoarece astfel se asigură o reducere însemnată a pierderilor de căldură, o rezistență mai mare la stresul mecanic, umiditate și la variațiile de temperatură.

Orice vitrină de prăjituri are un sistem de control mai nou, digital, care permite să se obțină informații complete despre temperatura din interiorul afișajului de perete cu mare precizie.

Un alt avantaj pe care o vitrină de prăjituri modernă îl aduce acela că are un nivel de zgomot redus în timpul funcționării, lucru apreciat atât de către consumatori, dar și de personalul care vinde respectivele produse și care se află în permanență în imediata apropiere a echipamentului de afișaj și conservare.

Oferind o bună vizibilitate pentru cumpărători, având modele clasice tradiționale sau foarte moderne, în funcție de stilul unității în care se vor amplasa, alegeți vitrine pentru cofetărie de la un furnizor cu experiență.

De la TC Romania Crown Cool vei putea achiziționa exact acele echipamente care se potrivesc cel mai bine afacerii tale!

Cele mai citite articole