Proprietarii de locuințe ajung de multe ori să folosească balconul ca pe un depozit, ca o mini-grădină cu plante aflate în ghivece sau pur și simplu lasă balconul gol fără a-l folosi frecvent. Un spațiu privat în aer liber poate însemna mai mult decât un șezlong sau un hamac în aer liber într-o zi însorită.

Dacă este amenajat corespunzător cu ajutorul unui designer de interior sau decorator, balconul poate deveni refugiul ideal pentru orice vreme. În timp ce forțele naturii nu sunt prea amabile în orice moment, este esențial să dotați balconul cu mobilierul și decorul adecvate, dar să îl și închideți astfel încât să poată rezista oricăror condiții meteorologice.

Când vine vorba despre închidere balcon, specialiștii vorbesc despre mai multe soluții:

1. Panouri metalice

Crearea unei camere de zi în aer liber este cu siguranță posibilă cu echipamentul de protecție potrivit. Dacă balconul casei tale este unul generos, poți opta pentru îmbrăcarea lui cu pereți formați din panouri metalice traforate cu motive florale. În lumina soarelui, aceste motive vor crea o oarecare umbră fără a opri complet razele solare și vor proiecta umbre în formă de flori pe mobilierul din balcon. În această situație, se potrivește perfect deasupra o pergolă și o pardoseală din lemn rezistente la ploi.

2. Carcasă de sticlă

Când vine vorba despre amenajarea balconului, o altă soluție ideală pentru orice vreme o constituie pereții de sticlă securizată, deoarece protejează împotriva oricăror fenomene ale naturii. În plus, veți avea posibilitatea să admirați fără probleme frumusețea naturii. 

Cele mai citite articole

Puteți completa decorul cu diferite plante care vor avea parte de lumina naturală, iar pentru serile în care veți petrece alături de prieteni sunt indicate ghirlande de lumini suspendate. Pardoseala poate fi acoperită fie cu parchet, fie cu gresie de culoare deschisă.

3. Jaluzele din lemn

Un balcon modern cu o notă rustică este modalitatea perfectă de a întâmpina diferitele anotimpuri. Jaluzelele din lemn permit reglarea luminii și a căldurii, iar atunci când sunt combinate cu un set de scaune și masă din lemn, creează o atmosferă specifică unei cafenele în aer liber. Plantele frumos amenajate sporesc frumusețea decorului.

4.Copertină fixă

O copertină fixă și robustă oferă protecție împotriva intemperiilor și este ideală pentru balcon. Pardoseala din lemn impermeabilă poate completa perfect stâlpii de susținere a copertinei, în timp ce ramele ușii și geamurilor locuinței ar trebui să fie realizate tot din lemn.

5. Balustrade înalte

Balustradele înalte ajută la securizarea balconului și oferă intimitate, în special atunci când sunt combinate cu o copertină în formă de cupolă sau una alungită. Pardoseala din marmură stabilește contrastul perfect cu balustradele metalice, în timp ce tot decorul poate fi asortat cu plante. 

Cele mai citite articole