Bulldog American – Câine de fermă, luptător, câine de familie

În mâinile greșite, această rasă de câini este un simbol de statut pentru persoanele cărora le place un câine chipeș. Cu toate acestea, câinele nu face parte din rase de câini independente, fiind un câine care poate trăi bine într-o familie sportivă. Odată cu primii coloniști britanici, bulldogii au venit și pe continentul american. Cu toate acestea, aceștia arătau diferit de Bulldogii americani de astăzi și se încrucișau cu numeroase alte rase în noua lor casă. 

Câinii puternici au fost folosiți de fermieri pentru paza fermelor și a vitelor. Câinii din această rasă sunt capabili să se apere împotriva prădătorilor și au fost folosiți și pentru a conduce turme de vite, dar și pentru a vâna, de exemplu mistreți. Un alt capitol trist din istoria Bulldogului American este abuzul pentru lupte cu câini sau alte animale.

Rase de câini – Bulldog American

Bulldog American iubește viața cu stăpânul său și își protejează îngrijitorii. Este sociabil și prietenos cu ei. Cu toate acestea, acceptă pe străini doar dacă familia îi întâmpină. Acest câine de pază este teritorial și va accepta alți câini numai dacă a fost intens socializat de la o vârstă fragedă. 

Chiar și atunci, odată cu înaintarea în vârstă, el tinde să se confrunte, în special cu persoane de același sex. Este nevoie de mult exercițiu în natură pentru a te familiariza pe deplin acest prieten sportiv cu patru picioare. Câinii cu o astfel de forță fizică pot deveni rapid periculoși. Bulldogul American socializat, pe de altă parte, îți îmbogățește casa cu natura sa prietenoasă.

Personajul Bulldog American

Bulldog American face parte dintr-o rasă foarte încrezătoare în sine și independentă, dar în același timp și blândă. Chiar dacă acest câine este foarte prietenos cu stăpânii atunci când este crescut în mod responsabil, ar trebui să fii conștient de puterea sa. Dacă nu acționezi cu încredere în rolul tău de manipulant de câini, va lua el însuși inițiativa, ceea ce poate avea consecințe fatale. 

Cele mai citite articole

Poți întări  legătura dintre tine și Bulldogul American printr-o mulțime de exerciții, întăriri pozitive și tărie absolută, deoarece slăbiciunile vor fi exploatate imediat. Câinele din această rasă are nevoie de multă activitate: dacă nu-l ții ocupat, nici cea mai bună creștere nu-l va împiedica să muște perna, să latre puternic sau să-și facă ziua interesantă.

Sănătate

Creșterea bună este cea mai bună cerință pentru un Bulldog American sănătos. Chiar înainte de a se naște, sunt excluse numeroase riscuri prin studii de reproducere. Aceasta include, de exemplu, examinări, displazia șoldului, displazia cotului și examenele speciale de ochi. Reprezentanții albi ai acestei rase de câini suferă adesea de alergii și pierderea auzului sau surditate 

Nutriție

O dietă adecvată pentru Bulldog American constă din multă carne. Hrana uscată sau umedă este totuși suficientă. Optează pentru un furaj cu carne, în primul rând fără cereale. După mese, Bulldog American ar trebui să se odihnească pentru a preveni torsiunea stomacului. În ceea ce privește mărimea rației, ambalajul este singurul ghid. Verifică în mod regulat greutatea câinelui pentru a evita posibila creștere sau scădere la vârsta adultă.  

Atitudine și educație

Bulldog American nu trebuie cumpărat de începători, deoarece sunt dificil de antrenat și necesită o anumită experiență. Rasa nu este potrivită pentru viața într-un oraș, însă nici nu are nevoie de o fermă pentru a fi fericită. 

O casă sau un apartament mare, cu un etaj, cu propria grădină sunt ideale pentru a păstra acest câine plin de viață și impunător. Bulldogii americani se pot descurca de obicei bine cu copiii dacă sunt crescuți în mod responsabil, însă nu trebuie să lași câinele și copilul nesupravegheați.  

Cele mai citite articole