Imprimeurile tropicale și motivele florale feminine sunt printre tendințele de top pentru vara anului 2021. De asemenea, pe piesele vestimentare mai sunt întâlnite anul acesta şi motive marine completate de modele artistice și abstracte. 

Care sunt cele 6 imprimeuri moderne pentru vară?

Motive tropicale din grădina tropicală

Cel mai recent imprimeu de vară îi duce pe oameni cu gândul la tropice. O mare varietate de motive tropicale – flori exotice, frunze de palmier, păsări colorate – sunt doar câteva dintre picturile frumoase care pot împodobi garderoba de vară. 

Şi anul acesta culorile strălucitoare sunt la modă. Tipic pentru imprimeurile tropicale pentru vara anului 2021 este combinația de culori din gama rece, pe de o parte și cea caldă, pe de altă parte. Cele mai frecvente sunt combinațiile albastru-verde-turcoaz și roșu-roz-portocaliu.

Ţinutele moderne cu imprimeu tropical oferă un aer tineresc, lejer şi vaporos. 

Paradisul florilor – motivele florale

Recent, tendințele modei nu par să treacă fără o prezență puternică a motivelor florale. La fel și în vara anului 2021. Există nenumărate modele florale diferite care sunt la modă – de la cele cu flori mici simple în tonuri pale până la variante cu flori mari și culori strălucitoare. Fie că sunt întâlnite pe costumele de baie, pe rochii de plajă sau pe un pareo, aceste motive florale oferă un aspect cald și feminin ţinutei.

Bulinele

Cele mai citite articole

Şi în acest an bulinele revin din nou la modă. Acest imprimeu simplu este deosebit de versatil și adăuga un plus de originalitate oricărei ținute. Unii creatori de modă au adăugat bulinele pe articole vestimentare, genți și chiar pantofi.

Visul artistului

O altă tendință interesantă, colorată și foarte artistică se numeşte „Visul artistului”. În el se văd o varietate de combinații de culori pictate, parcă cu pensulă. Există acuarelă, există urme de pensule, precum și multe imprimeuri cu „stropi”. Aceste imprimeuri sunt în mare parte pe o bază de culoare neutră – alb, negru sau bej pentru a ieşi mai bine în evidență.

Motive marine

Unele dintre cele mai vesele tendințe sunt imprimeurile cu motive marine. Căi de mare, stele de mare, midii, rapani, alge și toate acestea – luminoase, colorate și memorabile. Exista aceste imprimeuri mai ales în colecția Versace, dar sunt atât de iconice și remarcabile încât reprezintă o tendință în sine.

Imprimeuri eclectice – abstracții de culoare şi combinaţii îndrăzneţe

Imprimeurile eclectice au ajuns şi ele pe podium în acest sezon. Pentru cei care doresc un outfit cu adevărat îndrăzneţ pot apela la acest model de imprimeu. 

Este destul de greu de făcut o descriere a acestei tendințe într-un singur cuvânt, este aproape imposibil. Este cea mai neobișnuită tendință în imprimeuri – este abstractă – combinații de figuri nedefinibile, care amintesc de obiecte sau flori. Sunt, de asemenea, combinații de mai multe imprimeuri diferite, unele lângă altele, asemănătoare cu patchwork-ul.

Designerii au folosit astfel de imprimeuri în creaţiile lor pentru un plus de originalitate în noul sezon. 

Cele mai citite articole