Un rol imens în succesul unității tale HoReCa îl joacă maniera cât mai creativă, mai personalizată, pe care o ai în materie de organizarea spațiului. Dacă este nevoie să creezi o zonă pentru o tejghea de bar, atunci ar trebui să arunci o privire mai atentă asupra echipamentelor profesionale specifice care integrează tehnologii moderne. Este foarte important să corelezi elementele stilistice prezente în localul tău cu un grad de confort cât mai ridicat pentru clienții ce îți trec pragul localului, precum și cu funcționalitatea și originalitatea echipamentelor utilizate.

De ce sunt importante coloanele de bere pentru localul tău?

Orice designer de interioare îți poate spune că impresia generală a unui local este compusă din lucruri mici. Totuși, există și anumite elemente ce sunt prezente în orice baruri, restaurante. Unele dintre dispozitivele de mare efect care le dau o notă specifică sunt acele coloane de bere care tronează mândre pe tejghelele de servire.

Pentru a menține temperatura optimă a băuturii spumoase, au apărut echipamente speciale. Este vorba de vestitele turnuri de bere care au apărut în anii 1990 în Marea Britanie, Germania și Franța.

Cu ajutorul lor, berea se poate servi întotdeauna rece, ceea ce este deosebit de important într-o zi însorită și caldă. Turnurile permit să se măsoare berea.

Așadar, nu uita nici tu că o modalitate simplă care te împiedică să dai greș când vrei să pornești acțiunea de a decora un bar și de a-l personaliza este de a cumpăra astfel de echipamente HoReCa, precum turnurile (coloanele) de bere. Un astfel de echipament original pentru distribuirea diferitelor tipuri de bere (și chiar a altor băuturi în cazul unor modele mai complexe) atrage atenția clienților și îți diferențiază de unitățile cu care ești în competiție directă, oferind aspectul de local complet ce are un farmec ușor recognoscibil.

În plus față de latura estetică, coloana de bere joacă și un rol funcțional important, fiind partea principală a echipamentului de distribuire a berii. 

Turnurile de bere vin într-o varietate de modele, culori și materiale din care sunt create. Producătorii de pretutindeni sunt gata să îți ofere o gamă largă de coloane de bere din metal, lemn, dar și plastic, ceramică și alte materiale la care, poate, nu te-ai aștepta.

Coloane de bere din metal

Turnurile de bere din metal sunt realizate în versiunea clasică din alamă cu placare în nuanțe aurii. Sunt posibile mai nou chiar și opțiuni din titan (extrem de scumpe și relativ rare, evident!), care își vor demonstra o rezistență imbatabilă la utilizarea intensivă.

Turnuri de bere din plastic

Cele mai citite articole

Coloanele de bere din plastic sunt cea mai economică opțiune, permițând consumatorului să vadă băutura. Chiar și personalizarea prin aplicarea siglei pe turnurile de plastic este ușoară. Dar arată ieftin și chiar de prost gust, kitschos. Este mai bine să le eviți.

Turnuri ceramice de bere

Turnurile de bere din ceramică au un aspect unic, sunt acoperite cu emailuri diverse și sunt perfecte pentru aplicarea logo-ului barului pe scară largă.

Turnuri de bere din lemn

Turnurile de bere din lemn sunt echipamente colorate și personalizate. Cel mai des se combină lemnul cu metalul, pentru a avea un grad de rezistență mai mare.

Astfel de echipamente sunt ușor și convenabil de spălat, iar temperatura conținutului este menținută datorită unui tub special de gheață din interior. Înainte de a turna bere în pahare sau halbe, trebuie doar să se ridice mânerul sau să se rotească robinetul (în funcție de model). Datorită utilizării acestora, orice petrecere va deveni prezentabilă și unică.

Beneficiile pe care le aduce o coloană de bere

Atractivitatea utilizării coloanelor de bere se datorează următoarelor avantaje:

  • echipamentul este ușor de așezat pe o tejghea într-un bar;
  • aspectul neobișnuit al coloanei îi poate atrage pe iubitorii de bere și să crească vânzările;
  • modelele cu sistem de răcire sunt ușor de utilizat.

Cum alegi cea mai potrivită coloană de bere

Echipamentele pentru distribuirea băuturilor trebuie fabricate utilizând tehnologia corectă. Datorită rezistenței și capacității sale de a rezista la impacturi, un material ca de exemplu inoxul este ideal, în timp ce sticla și acrilul sunt nedorite. 

Stabilitatea bazei devine un criteriu important pentru a exclude riscul de răsturnare a coloanei de bere. Un alt detaliu la alegere este calitatea înaltă a robinetului, care garantează că nu vor exista scurgeri ale băuturii.

Cele mai bune opțiuni de coloane de bere:

  • Robinetul / mânerul este fabricat din alamă cromată sau oțel inoxidabil. Datorită susceptibilității sale la coroziune, cuprul nu este potrivit, deoarece datorită contactului cu un astfel de metal, berea din butoaie va dobândi un gust neplăcut.
  • Un robinet bun ar trebui să se deschidă ușor și să se rotească la 360 grade.

Intră pe tcromania.com și comandă de acolo coloane de bere de calitate pentru un plus de atractivitate în localul tău!

Cele mai citite articole