Cum se aleg ceasurile pentru costum

Sunt foarte multe ocazii care cer îmbrăcarea unui costum bărbătesc: fie la birou, fie la diverse evenimente, precum întâlnirile de afaceri, ceremoniile religioase sau diverse festivități. 

Odată ales costumul care să avantajeze fiecare persoană, se va proceda la alăturarea accesoriilor care să-l completeze, respectându-se stilul și prestanța impuse de acest obiect vestimentar. 

Se aleg numai ceasurile originale

În primul rând, este recomandat să se opteze pentru articole originale, de calitate, precum este un ceas Tissot bărbați

Articolele originale funcționează bine și nu se defectează foarte ușor, ca în cazul celorlalte accesorii care nu sunt de brand. În plus, achiziționarea de articole „fake” sau „replică” încurajează dezvoltarea acestei industrii dăunătoare.

Investiția într-un ceas de calitate merită, cu siguranță, pentru că acesta are o putere incredibilă de a transforma orice apariție, de a-i da un plus de stil și de a-i impregna un aer sofisticat. În plus, este o achiziție pe termen lung, având în vedere că aceste ceasuri originale sunt rezistente și dispun de mecanisme performante, care le ajută să nu se strice prea ușor. În plus, unele sunt rezistente la apă.

Cum să fie materialele

Materialele din care este confecționat ceasul care va însoți un costum bărbătesc contează foarte mult. Acestea trebuie să fie de calitate superioară. Dacă nu sunt atent alese, unele accesorii pot dăuna sau chiar compromite o ținută. 

Cele mai citite articole

Oțelul inoxidabil este un material preferat de mulți, fiind unul destul de versatil. De asemenea, o curea din piele maro sau neagră se va potrivi foarte bine într-o ținută elegantă. Se vor evita ceasurile cu curea din silicon sau cauciuc în cazul costumelor. Acestea vor fi opțiuni bune însă pentru sportivi. 

Se evită ceasurile cu dimensiuni extreme

Mai ales în privința unui costum, se vor evita ceasurile de dimensiuni exagerate, fie că sunt prea mari, fie că sunt prea mici. Diametrul unui ceas de mână ar trebui să fie în jurul valorii de 40 de mm, dar totul depinde și de înălțimea purtătorului și de dimensiunile mâinilor.

Ceasurile cu cadrane foarte mici pot fi recomandate în cazul femeilor, dar nu și în cel al bărbaților. De asemenea, accesoriile de dimensiuni mari conferă ținutei un aspect de kitsch, ceea ce nu este de dorit, în nicio situație.

Culoarea ceasului, în funcție de momentul zilei

Culoarea ceasului este un criteriu foarte important de selecție. Un ceas cu cadran negru se va integra perfect într-o ținută alcătuită dintr-un costum negru, aceasta fiind o opțiune foarte bună pentru evenimentele de seară.

În cazul evenimentelor de zi (brunch, întâlnire de afaceri etc) se poate opta pentru un ceas cu cadran alb și o curea din piele neagră sau maro. În acest caz, costumul va fi și el unul în culori deschise.

Dacă bărbatul decide să poarte o pereche de pantofi maro și o curea în aceeași nuanță, ceasul ar trebui să fie pe aceeași linie și să aibă o curea sau o brățară de această culoare, pentru a păstra unitatea outfitului.

Cele mai citite articole