Buteliile GPL sunt folosite pentru gătit și încălzit în zone negazificate. Aragazul pentru gătit este conectat la butelii GPL printr-un furtun cu reductor. Astfel de dispozitive sunt, de asemenea, necesare pentru a furniza combustibil pentru convectoare, centrale termice, încălzitoare cu gaz cu infraroșu. Sudarea și tăierea cu gaz necesită, de asemenea, un gaz combustibil și se amestecă cu oxigen. Ar trebui să iei în considerare caracteristicile buteliilor GPL pentru a alege butelia potrivită pentru nevoile tale.

Butelia GPL – o inovație a secolului 21

Se acordă întotdeauna o mare atenție siguranței în funcționării echipamentelor cu gaz. Există un întreg set de reguli de siguranță. De asemenea, evoluțiile în acest domeniu nu stau pe loc și acum poți cumpăra butelii GPL din magazinul online alteogaz.ro. Butelia GPL are rezistență ridicată și rezistență la căldură. 

În timpul producției, cilindrul a fost supus diverselor teste de foc și s-a demonstrat că rezistă fără probleme. Acest lucru se datorează faptului că este realizat din filamente de fibră de sticlă acoperite cu epoxid. În exterior, cilindrul este așezat într-o carcasă de plastic, ceea ce îl face foarte ușor ca greutate, jumătate din dimensiunea celor metalice. Astfel de butelii GPL pot avea volume diferite, cum ar fi 60 l, 83 l sau 150 l.

Butelii GPL – Caracteristici

Cele mai citite articole

Buteliile GPL pentru încălzire, aragaz de bucătărie etc. vin în culoarea verde și sunt umplute cu un amestec propan-butan. Iarna și vara, raportul dintre aceste două gaze se modifică. Acest lucru este necesar pentru a asigura un proces normal de lichefiere și evaporare. Butanul devine lichid la temperaturi ambientale negative și se evaporă numai când termometrul arată peste zero. 

Propanul este capabil să se evapore la temperaturi de până la -42 grade C. Prin urmare, gazul de iarnă este vândut cu un raport de 90% propan și 10% butan, altfel pur și simplu nu poate trece în faza gazoasă și nu poate ajunge la consumatori. Gazul de vară este eliberat cu un raport de 50/50%, altfel substanța nu va trece în faza lichidă și nu se va potrivi în cilindru în volumul necesar.

Indiferent de raportul dintre cele două gaze combustibile, plinătatea cilindrului nu este niciodată full. Acest lucru este imposibil din punct de vedere fizic și periculos din punct de vedere tehnic (astfel încât să nu aibă loc o explozie), prin urmare, atunci când se umple 85%, se consideră că butelia GPL este plină. Spre deosebire de buteliile metalice convenționale, butelia GPL din magazinul online alteogas.ro are multe avantaje. 

Îndeplinește cerințele înalte de siguranță, transport și depozitare eficientă a gazelor. Greutatea sa este cu până la 70% mai ușoară decât a cilindrilor de oțel. Cilindrul compozit este complet lipsit de coroziune și are un design atractiv. Datorită accesoriilor suplimentare, devine posibil controlul nivelului de gaz în butelia GPL.

Cele mai citite articole