A avea echipament de vanatoare adecvat este esential pentru a avea o vanatoare buna, sigura si legala. Inainte de a pleca, este de cea mai mare importanta sa cercetezi legile statului si zona de vanatoare in sine. Prin urmare, exista doua elemente principale de pregatit pentru orice vanatoare: echipamentele care vor fi folosite inainte de a merge la vanatoare si cele folosite in timpul sau dupa vanatoare.

Pentru a avea o vanatoare legala, fiecare vanator trebuie sa achizitioneze un permis de vanatoare. De asemenea, este de maxima importanta sa revizuiesti o copie a regulilor pentru statul in care va avea loc vanatoarea. Regulile se schimba de la an la an si sunt foarte specifice in ceea ce priveste timpul, specia si genul jocului. 

Echipamentul de vanatoare include arma de vanatoare si munitia corespunzatoare. Arma va varia de la sezon la sezon si de la meci la meci. De exemplu, un vanator poate folosi uneori un arc si sageti. Daca un vanator decide sa mearga la vanatoare de antilope, va folosi o pusca plata de calibru mic. Pentru un animal mai mare, cum ar fi un elan, foloseste o pusca de calibru inalt.

Alte echipamente de vanatoare depind de tipul de vanatoare. Binoclul este intotdeauna la indemana. Cainii sunt grozavi pentru vanatoarea de rate, iar caii sunt utili pentru a pune si scoate echipamentul si chiar vanatul. 

Se mai poate folosi o barca sau un ATV, in special pentru pasari de apa sau, respectiv, vanat mare. Din nou, in functie de tipul de vanat si de perioada anului, pot fi necesare jachete si bocanci de vanatoare – uneori jachetele si pantalonii vor fi de camuflaj.

Daca este nevoie de alt echipament de vanatoare, acesta va fi specializat. De exemplu, rechizitele de camping sunt necesare pentru vanatoarea de noapte. Un rucsac, mancarea si apa vor fi adesea si elemente cheie. 

O busola, un telefon mobil, un dispozitiv GPS si un echipament special pentru vreme pot fi, de asemenea, articole importante pentru anumite situatii de vanatoare. Lucrul important este sa planifici din timp si sa te gandesti la toate aspectele vanatorii inainte de a pleca de acasa.

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!