Rinoplastia este una dintre cele mai populare interventii chirurgicale plastice. Multi pacienti se tem adesea de procedura din cauza posibilei necesitati de osteotomie. Dar, de fapt, osul nu trebuie rupt intotdeauna pentru a obtine rezultatul dorit. 

Chirurgia plastica, in care oasele nasului se rup si se formeaza dupa un model dat, se numeste osteotomie. Cu aceasta procedura au fost identificate multe riscuri si complicatii. In plus, osteotomia si modelarea osului fac parte din operatie, ceea ce afecteaza semnificativ perioada de vindecare dupa rinoplastie. Multi pacienti doresc sa aiba o interventie chirurgicala de corectie a nasului, fara a rupe osul nazal, ceea ce ar reduce umflarea, purpura postoperatorie, durerea si va scurta timpul de vindecare.

Ce corectie a nasului se poate face fara osteotomie

Cele mai simple operatii de rinoplastie sunt indepartarea cocoasei si a varfului nasului. Pot fi efectuate fara a rupe osul nazal, urmatoarele interventii chirurgicale: indepartarea sau reducerea partiala a cocoasei nasului; ridicarea varfului nasului; reducerea varfului nasului; interventii chirurgicale functionale precum septoplastia, reducerea cornetelor cu radiofrecventa, chirurgia valvei nazale.

Rinoplastia nedistructiva este potrivita in special pentru pacientii cu urmatoarele caracteristici: nicio curbura severa a nasului; nasul nu este prea turtit; osul nazal nu este prea lat. Daca pacientul nu doreste ca osul nazal sa fie rupt in timpul corectiei, chirurgul plastician poate efectua, de exemplu, o indepartare partiala a cocoasei nazale. Medicul plastician va discuta toate nuantele cu pacientul, va simula rezultatele posibile dupa operatie si va asculta dorintele fiecarui pacient. 

In comparatie cu chirurgia plastica clasica pentru corectarea nasului, rinoplastia fara fractura osoasa este mai buna deoarece nu exista riscul de colaps sau deplasare a placilor osului nazal dupa operatie, deoarece osul este intact. 

De obicei, trasaturile faciale dintre ochi nu se schimba atunci cand se priveste fata pacientului din fata. Vor ramane mult mai putine vanatai si pungi sub ochi dupa operatie (uneori apare doar o usoara umflare). 

Reabilitarea este mult mai rapida pentru ca nu a existat o vatamare grava, cum ar fi o fractura. Poti incepe sa folosesti ochelarii mai devreme (timpul ideal de asteptare este de 6 luni, dar ochelarii usori pot fi folositi dupa 2 luni).

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!