O lampa UV foloseste lumina ultraviolet – o lumina de origine naturala, care face parte din lumina soarelui, dar este filtrata in atmosfera de stratul de ozon. Are efect dezinfectant si poate ucide multi germeni. Prin urmare, lampa UV este folosita in toate industriile de mult timp pentru a dezinfecta apa.

Dar nu este folosita doar acolo. In zilele noastre poti folosi lampi UV in multe domenii diferite. Lampile UV sunt folosite si pentru purificarea apei sau pentru ingrijirea plantelor pentru a le proteja de germeni.

Algele plutitoare si bacteriile care se formeaza pe suprafata apei, sunt distruse in mod fiabil de o lampa UV speciala. O conditie prealabila pentru un efect eficient, este inlocuirea regulata (de obicei anuala) a lampii UVC.

Lampile UV ofera un mijloc non-chimic de control al algelor si bacteriilor din apa. Aceste lampi emit lumina ultraviolet cu o lungime de unda de 200 pana la 400 nanometri (nm). 

Prezenta acestor microorganisme poate fi daunatoare oamenilor si animalelor. Lumina ultraviolet a fost folosita de multa vreme pentru a dezinfecta apa de baut, prin uciderea bacteriilor care provoaca boli precum febra tifoida, holera si dizenteria.

Lampi UV cu puteri diferite

Lampile UV vin cu diferite puteri. Atunci cand cumperi lampi UV trebuie sa o selectezi in functie de apa, care poate fi in aer liber, in mediul rezidential, comercial sau industrial. O modalitate de a determina cea mai buna putere pentru o lampa UV, este sa calculezi numarul de litri de apa din iaz si sa cumperi lampa UV-C corespunzatoare.

Lampile UV sunt cea mai buna modalitate de a trata iazurile mai mari, deoarece ofera protectie continua impotriva cresterii algelor si bacteriilor. 

Ele pot fi instalate in doua moduri: in linie sau scufundate. Un sistem subacvatic cu UV se afla in partea de jos a iazului si are o iesire care se extinde pana in partea de sus a liniei de plutire. O lampa subacvatica are nevoie de un difuzor pentru a distribui uniform lumina in iaz. 

Lampile UV in linie constau dintr-o pompa, lampa, balast temporizat, camera UV cu manson de cuart, cablu de alimentare si cablu de lampa. Sistemul poate fi utilizat ca dispozitiv independent sau ca parte a unui sistem de filtrare a apei. 

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!