Versatilele tigăi basculante sunt echipamente HoReCa folosite pentru prăjirea cărnii de porc și vită, a peștelui și a altor produse alimentare, pentru sotarea legumelor, pentru gătit paste, tocănițe, pilaf etc. 

Având în vedere toate avantajele pe care le are un astfel de utilaj gastronomic ofertant, este recomandabil să îl cumperi pentru orice bucătărie profesională în care se acordă o atenție specială calității echipamentelor moderne de gătit. 

Tigaia oscilantă, echipament de sine stătător sau ca element al unei linii gastronomice de top 

O tigaie basculantă poate fi utilizată cu ușurință atât în mod independent, cât și ca parte integrantă a liniilor tehnologice culinare, ceea ce crește gradul de versatilitate al acesteia.

În multe restaurante și diverse alte tipuri de unități de alimentație, tigaia înclinabilă reprezintă o alegere optimă, datorită mobilității bolului său de gătire. De multe ori, tigaia înclinabilă are un vas din fontă, care îmbunătățește calitatea gătitului.

Atunci când alegi o tigaie, trebuie să acorzi o atenție maximă bolului. Tigaia poate fi din fontă sau oțel inoxidabil. Fonta a fost folosită mult timp în bucătăria tradițională din țara noastră și este una dintre condițiile principale pentru gătit de înaltă calitate. Designul vasului din fontă asigură prezența materialului termoizolant.

În prezent, recipientul de gătire este din oțel inoxidabil, material extrem de popular în domeniul HoReCa.

Datorită comodității pregătirii produselor semifabricate, caracteristică de prim ordin pe care o are o tigaie basculantă, cumpărarea acesteia este adesea cea mai corectă soluție pentru o cafenea, un restaurant sau o cantină.

Un limitator termic este utilizat ca o protecție suplimentară împotriva supraîncălzirii acestui tip de utilaj folosit în bucătăriile profesionale. Capacul tigăii basculante la modelele actuale este fabricat din oțel inoxidabil.

Astfel se previn pierderile de căldură în timpul funcționării. Respectivul capac este echipat cu un mecanism de susținere (blocaj), datorită căruia este fixat în orice poziție. Dimensiunile produsului sunt conforme cu standardele europene general acceptate.

Panourile exterioare ce compun carcasa echipamentului acum sunt realizate complet din oțel inoxidabil.

Fiecare dintre aceste tipuri de tigăi înclinabile are propriile sale avantaje și, prin urmare, alegerea modelului depinde de specificul firmei HoReCa și de felurile de mâncare preparate acolo.

Tigăile basculante sunt utilizate pentru prăjirea alimentelor în boluri adânci în unitățile de alimentație publică, atât în ​​mod independent, cât și ca parte a liniilor tehnologice (făcând parte mai ales din seriile 700, 800 sau 900). 

Unde se găsesc tigăi basculante electrice sau pe gaz de calitate, la preț bun? 

Tigăile oscilante pot să fie cu încălzire electrică sau cu gaz, cu alimentare indirectă și directă cu căldură. Datorită complexității designului, tigăile cu sursă de căldură indirectă, în care este prevăzută o cămașă cu un purtător de căldură intermediar (cel mai adesea ulei mineral), nu sunt utilizate pe scară largă în prezent.

În tigăile cu ardere directă, elementele de încălzire electrice sunt atașate la un strat de material termoconductor amplasat la baza echipamentului HoReCa, Astfel se asigură coeficientul maxim de transfer de căldură, o încălzire rapidă și eficientă. Recipientul (bolul) din astfel de tigăi înclinabile, deși este dreptunghiular, are colțuri rotunjite, fapt ce face să poată avea una sau mai multe zone de încălzire. Pot fi montate pe podea sau pe un suport special.

Tigăile capacitive diferă în ceea ce privește capacitatea bolului și mecanismul de basculare (manual sau electric). Pentru răsturnarea bolului la modelele mecanice se folosește un mecanism cu șurub cu pârghie, montat în interiorul carcasei. La modelele cu basculare electrică, acționarea este activată de un buton, iar cu bascularea manuală, este acționată de volan. Mecanismul de basculare reduce timpul pentru golirea vasului de grăsime reziduală și pentru igienizarea aparatului.

Pentru a afla informații despre acest tip de echipamente HoReCa cu totul spectaculoase intră pe site-ul tcromania.com! Tot de aici poți comanda modelul care ți se pare cel mai potrivit pentru unitatea ta!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!