Power BI este un instrument din ce în ce mai popular pentru analiza datelor de afaceri și crearea de rapoarte, precum și pentru partajarea concluziilor cu alte departamente. Tablourile de bord oferite de aceste solutii power BI îți vor permite să obții o vizualizare completă a situației de afaceri a companiei. În articolul de mai jos, vei descoperi cele mai importante caracteristici ale acestui instrument și de asemenea, vei găsi răspuns la răspunsul: când și pentru cine este Power BI?

De ce să optezi pentru Microsoft Power BI?

În opinia specialiștilor, cel mai mare avantaj al software-ului Microsoft este capacitatea de a converti date brute în grafice uimitoare și ușor de înțeles, care simplifică semnificativ procesul de schimb de informații între departamente. Nu este nevoie să te ascunzi cu loturi mari de date, de obicei este necesară prezentarea unor seturi mari de date într-o formă mult mai prietenoasă. În plus, într-o formă grafică este mai ușor să identifici tendințele și modificările care pot afecta succesul afacerii tale.

În acest moment, este posibil să se susțină faptul că multe sisteme vor permite să prezinți date grafic. Cu toate acestea, ceea ce excelează în cazul Power BI este accesul la o bibliotecă bogată de conectori pentru alte aplicații de afaceri, împreună cu șabloane de rapoarte gata făcute. Acest lucru îți va permite să începi să lucrezi mult mai repede.

Avantajele software-ului Power BI

  • Acces nelimitat și mai rapid la depozitul de date

Cele mai citite articole

Power BI colectează și stochează toate resursele utilizatorului într-o locație centrală. Datorită acestui fapt, oferă acces la date și accelerează procesul de gestionare a datelor. Folosind funcționalitățile PBI, importurile de date de, de exemplu, Google Analytics, Salesforce sau Marketo sunt mult mai rapide.

  • Vizualizări interactive cu posibilitatea de a le partaja

Acesta este principalul avantaj al Power BI – grație vizualizării și a tablourilor de bord interactive, se poate crea o imagine reală și actualizată a companiei pe baza propriilor tale date de afaceri. Deoarece Power BI face parte din pachetul de produse pentru afaceri Microsoft, asigură, de asemenea, o integrare strânsă cu alte instrumente ale acestei companii, de exemplu, servere SQL, Azur sau popularul Excel.

  • Este un răspuns simplificat la întrebări complexe

Utilizarea Power BI este simplificată la maximum, de exemplu, utilizând drag and drop sau interogări naturale. Datorită acestor soluții, datele le acceptă în loc să copleșească utilizatorul.

Power BI desktop și Power BI online: cele mai importante diferențe

Power BI Desktop – este o aplicație care funcționează în mediul Windows care îți permite să creezi un raport și apoi să îl salvezi sau să îl partajezi datorită extensiei Power BI Online. Acesta din urmă acționează ca un server de rapoarte care îți permite să creezi, să partajezi sau să comentezi rapoarte. Diferența semnificativă este incapacitatea de a salva fișierul pe computer.

Cele mai citite articole