Urmeaza sa te prezinti la un interviu in vederea angajarii si, evident, esti extrem de preocupat sa faci o impresie cat mai buna si, cu un pic de noroc,  sa reusesti sa fii chiar tu alegerea finala a reprezentantilor firmei pentru care ai aplicat. Fara niciun dubiu, sunt esentiale experienta, studiile si tot ce ai trecut in CV-ul cu care urmeaza sa te prezinti in fata angajatorului sau a comisiei, dar si tinuta cu care apari in fata acestora are rolul sau special. 

Pentru ca, orice am spune, sunt multe situatii cand chiar conteaza prima impresie, deci atitudinea ta si tinuta vestimentara pe care ai adoptat-o. 

Cele mai citite articole

Astfel, in cazul barbatilor, lucrurile par ceva mai simple atunci cand vine vorba despre hainele potrivite pentru interviul de angajare. In functie de domeniul din care face parte firma angajatoare, care poate presupune fie mai multa sobrietate, un dress code mai rigid, fie o atmosfera mai relaxata, fara cutume stricte legate de tinuta, hainele potrivite  pentru un barbat in cautarea unui job pot fi un costum clasic, pantofi din piele, ceas de barbati, model office.  Sau, in cazul unde sobrietatea nu este o conditie obligatorie, atunci un sacou alaturi de o pereche de jeans, intr-o culoare inchisa, model clasic, camasa simpla sau un tricou uni, fara imprimeuri si incaltaminte tip sport. 

Evident, reprezentantele sexului frumos vor avea o paleta mai larga de variante in acest sens si in functie de gradul mai mare sau mai redus de sobrietate pot opta pentru eternul deux piece care ramane o alegere extrem de sigura, o rochie „cuminte”, deci nu ceva extrem de scurt, daca interviul in cauza nu presupune un job la cabaret, fara culori ametitoare, pantofi cu tocuri joase sau medii, nu e momentul pentru defilare pe podium, fie fusta, camasa clasica si sacou. 

De asemenea, o optiune pentru un mediu de lucru mai degajat poate fi si o pereche de jeans, bluza, taior si pantofi. La capitolul bijuterii, nu este recomandata o impodobire excesiva sau piese extravagante, vor fi alte ocazii mai potrivite pentru a le purta cu placere. Alaturi de aceste elemente, un aspect ingrijit, ordonat, fara obiecte vestimentare sifonate, fara o podoaba capilara ciufulita sau neglijenta, pantofi fara lustru, o atitudine respectuoasa, dar nu rigida, punctualitatea si posibilitatea de a tine in frau eventualele emotii pentru a avea un discurs clar si la obiect, fara inflorituri si laude de sine exagerate pot contribui decisiv la crearea unei impresii bune, in ochii angajatorului si in cresterea sanselor pentru a obtine jobul dorit.

Cele mai citite articole