Psihoterapie de cuplu: cum te poate ajuta sa iti recuperezi echilibrul in relatie?

Indivizii care, la un moment dat se confrunta cu probleme si care par sa nu mai vada luminita de la capatul tunelului in relatiile pe care le au, dar totusi nu vor sa renunte au la dispozitie posibilitatea de a apela la psihoterapie in cuplu. Este vorba despre o modalitate moderna si eficienta, cu ajutorul careia atat tinerii, cat si seniorii isi pot redobandi echilibrul impreuna cu partenerii pe care ii au, echilibru care le este atat de necesar pentru o viata frumoasa si armonioasa. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele avantaje de care bucura cei ce apeleaza la un specialist in domeniu, astfel incat sa le fie mai usor sa ia o decizie!

Comunicare

In foarte multe dintre situatii, oamenii vorbesc mult mai usor cu persoane care le sunt necunoscute decat cu cei pe care ii stiu de ani de zile. De aceea, psihoterapia este ideala pentru cuplurile care vor sa desluseasca problemele pe care le au, dar si care sunt cauzele care au condus la aparitia unei stari tensionate.

Tehnici moderne in psihoterapie de cuplu

Cele mai citite articole

Specialistii in psihoterapie de cuplu dispun de metode moderne si eficiente prin care pot accesa subconstientul pacientilor, astfel incat sa ii faca pe acestia sa se deschida si sa vorbeasca despre lucrurile care ii nemultumesc din toate punctele de vedere. De exemplu, daca unii tineri considera ca nu primesc suficienta atentie din partea persoanelor iubite, altii cred ca perechile lor sunt mult prea geloase, chiar si in situatiile in care nu ar trebui. Este vorba doar despre 2 tipuri de situatii in care pot ajunge cuplurile moderne, situatii care pot fi rezolvate, insa cu multa rabdare si atentie.

Sedinte individuale si de cuplu

Psihoterapia de cuplu se poate face in mai multe moduri. De exemplu, sedintele individuale sunt recomandate la inceput, astfel incat femeile si barbatii sa se obisnuiasca cu noul mediu si sa capete incredere in specialistul pe care l-au ales. Mai apoi, se poate trece la etapa urmatoare, adica sedintele de cuplu, in timpul carora partenerii pot vorbi pe rand despre elementele pozitive, dar si despre cele negative din relatiile lor. Este esential ca indivizii sa fie deschis si sincer. In caz contrar, ei nu pot ajunge la un consens si nici nu isi pot recapata armonia spre care tind din nou.

Gasirea celor mai bune solutii

Imediat dupa ce cuplurile isi spun tot ce au pe suflet, ele pot incepe sa lucreze pentru a gasi cele mai bune solutii, care sa le ajute sa isi reia parcursul in cele mai bune conditii. Partenerii pot oferi modalitati de rezolvare pentru problemele pe care le au, iar ulterior, tot prin comunicare le pot alege pe cele mai bune. Indrumarea psihoterapeutului functioneaza in astfel de cazuri ca un liber arbitru, ceea ce ii ajuta pe femei si barbati sa isi suprime dorinta de a actiona impulsiv, ci mai degraba cu intelepciune!

Cele mai citite articole