Cum ar trebui ingrijit implantul dentar si cat dureaza perioada de vindecare dupa inserare?

Implantul dentar este, cu siguranta, cea mai eficienta solutie pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Acesta este fixat direct pe osul maxilarului, oferind aceeasi stabilitate ca dintele natural. In plus si aspectul estetic este asemanator cu dintele natural, astfel ca estetica zambetului va fi imbunatatita. 

Tratamentul de restaurare dentara este unul care se realizeaza in mai multe etape si care necesita o perioada semnificativa pentru vindecare, perioada in care ingrijirea implantului este foarte importanta pentru succesul procedurii si duratei de viata a lucrarii dentare, chiar si in cazul in care s-au folosit cele mai bune implanturi dentare

In cat timp se vindeca gingia dupa inserarea implantului dentar? 

Fiecare pacient este unic, motiv pentru care perioada de vindecare a gingiei dupa interventia de inserare a implantului dentar este diferita. In general, aceasta variaza intre 3 si 6 luni, in functie de varsta, starea de sanatate si complexitatea cazului. 

Cele mai citite articole

De asemenea, aceasta perioada este importanta si pentru oseointegrarea implantului, care va oferi stabilitate lucrarii protetice. De aceea, ingrijirea acestuia si respectarea indicatiilor medicului dentist sunt extrem de importante in aceasta perioada, la fel cum este si igiena dentara. 

Ce trebuie facut dupa procedura de inserare a implantului? 

In primele ore dupa interventia chirurgicala minim invaziva de inserare a implantului dentar, pacientul se poate confrunta cu usoare dureri sau disconfort sau chiar umflaturi la nivelul fetei, in zona interventiei, dar acestea vor disparea in scurt timp. Pentru acestea, medicul poate prescrie medicamente pentru calmarea durerii si chiar antibiotic, pentru a preveni aparitia oricarei infectii. 

Totusi, ingrijirea ulterioara a implantului este o etapa foarte importanta in succesul interventiei. De exemplu, pentru igiena orala se recomanda folosirea unei periute cu perii moi, mai ales in aceasta perioada, iar apa de gura folosita dupa finalizarea periajului poate ajuta in cazul in care zona este inflamata sau sensibila.  

Si alimentatia este importanta in acesta perioada, fiind recomante alimentele lichide sau moi si evitarea bauturilor fierbinti si fumatului, acesta din urma incetinind procesul de vindecare, iar in unele cazuri, chiar poate duce la esuarea tratamentului. 

Cele mai citite articole