O respirație proaspătă poate fi obținută în urma acordării unei atenții deosebite asupra stilului de viață și a obiceiurilor alimentare abordate. Suntem cu toții conștienți că o respirație urât mirositoare poate avea impact asupra vieții noastre sociale, diminuând considerabil încrederea în sine.

În prezent, respirația orală neplăcută este o preocupare reală și frecvent întâlnită atât la copii, cât și la adulți. Aceasta poate să apară destul de ușor, pe fondul igienei orale precare sau chiar fiind un semn al unor probleme la nivelul organismului. În multe situații, respirația neplăcută este greu de controlat. 

Cu toate acestea, oamenii pot să apeleze la numeroase remedii naturale, care reușesc cu succes să împrospăteze eficient respirația orală. 

4 Sfaturi pentru a menține respirația fresh

Pentru a preveni dezvoltarea oricărui miros, este esențial să menținem o rutină corectă de igienă orală. Nu vorbim aici doar de respirație, ci și de sănătatea dinților și a gingiilor.

Astfel, pentru a te asigura că ai o respirație proaspătă, iată câteva sfaturi eficiente de avut în vedere:

1.Abordarea unui stil de viață sănătos bazat pe o alimentație corectă 

În numeroase situații, respirația urât mirositoare este rezultatul unor obiceiuri greșite de alimentație. 

Se recomandă renunțarea la preparatele condimentate, produse cu un conținut ridicat de zahăr, băuturile carbogazoase etc. Este indicat consumul de alimente cu un conținut optim de nutrienți, necesari pentru o funcționare corectă și eficientă a organismului.

2. Menținerea unei rutine corecte de îngrijire orală 

Esențial pentru îmbunătățirea respirației și eliminarea impurităților orale este periajul zilnic, efectuat corespunzător. Totodată, curățarea limbii este prioritară deoarece aceasta este un loc optim în care bacteriile și germenii se pot dezvolta, favorizând apariția mirosului neplăcut din cavitatea orală.

3. Utilizarea unor uleiuri esentiale în rutina de îngrijire a cavității orale

Cele mai citite articole

Uleiurile esentiale DoTERRA au devenit din ce în ce mai utilizate prin prisma beneficiile aduse atât corpului, cât și minții, influențând într-o manieră pozitivă și starea de spirit.

Un aliat de încredere pentru a obține o respirație fresh este acest ulei esential de menta, fiind unul dintre remediile naturiste ce aduce multiple beneficii organismului, printre care și eliminarea respirației urât mirositoare. 

Pentru o revigorare a respirației orale se recomandă folosirea unei picături de ulei de mentă în combinație cu apă.

De asemenea, uleiul esential doTERRA PEPPERMINT (Mentă piperată) este eficient în sprijinirea sănătății digestivei și în calmarea problemelor digestive. 

Important de menționat este că respirația urât mirositoare poate fi rezultatul unui dezechilibru la nivelul sistemului digestiv sau al florei intestinale. În acest caz, utilizarea unei capsule Veggie ce conține o picătură sau două de ulei esențial de mentă contribuie la obținerea unui confort digestiv optim, prevenind astfel respirația orală neplăcută.

4. Menținerea unui nivel optim de hidratare

Consumul regulat de apă este o acțiune importantă în menținerea corpului hidratat. Gura se usucă în mod natural, crescând astfel șansa de a dezvolta o respirație neplăcută. În acest context, consumul optim de apă previne uscarea acesteia și încurajează producția de salivă.

Concluzie

Există numeroase remedii naturale și trucuri la care poți apela astăzi pentru îndepărtarea respirației neplăcute și obținerea unei senzații de prospețime pe toată durata zilei.

Surse:
https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-bad-breath
https://www.verywellhealth.com/home-remedies-for-bad-breath-89268
https://uleiuriesentiale.ro

Cele mai citite articole