LUBRIFIANT SEX: DE CE ESTE BINE SA IL FOLOSESTI?

Exista lubrifianti pe baza de apa si glicerina, acestia fiind cel mai des intalniti, lubrifianti care au diverse texturi si arome, recomandati pentru utilizari in anumite scopuri sau la modul general. Unii lubrifianti provoaca efecte placute, altii dau o senzatie de caldura sau racoare, variantele de lubrifianti pe care ii poti gasi pe piata fiind numeroase. Motivele pentru care utilizarea lubrifiantului este recomandata sunt numeroase, iar multe dintre acestea sunt aproape evidente.

Lupta impotriva uscaciunii vaginale 

De multe ori, inceputul actului sexual poate fi neplacut, chiar dureros daca mediul nu este favorabil. Iar acest lucru se refera la uscaciunea vaginala care poate aparea in cazul unor femei din diverse motive. Poate fi vorba despre un deficit hormonal care duce la uscaciune vaginala sau la atrofierea mucoaselor vulvovaginale, la administrarea unor pastile contraceptive, antidepresive sau la existenta unor anumite patologii, infectii genitale sau chiar perioada postpartum. Un lubrifiant sex pe baza de acid hialuronic poate fi rezolvarea ideala in acest sens, acesta functionand atat ca tratament regulat pe termen lung, cat si ca solutie temporara, atunci cand este utilizat inaintea actului sexual. 

O utilizare mai placuta a prezervativului

Cele mai citite articole

Utilizarea lubrifiantului reduce neplacerile cauzate de miscarile inainte si inapoi atunci cand pui prezervativul. Mai mult decat atat, lubrifiantul va ajuta prezervativul sa se aseze mai bine, insa este recomandat sa fie utilizat un lubrifiant pe baza de apa, ci nu produse care contin diverse substante care pot face prezervativul sa devina poros. 

Promoveaza stimularea senzoriala 

Lubrifiantul este un aliat puternic al cresterii placerii si ajuta la promovarea sexualitatii recreative prin cresterea si prelungirea starii de excitatie din timpul preludiului. Pe baza de apa sau pe baza de silicon, aplicat pe diverse zone ale corpului, lubrifiantul catifeleaza, netezeste mangaierile, intensifica senzatiile. Mai mult decat atat, poti alege variante de lubrifiant care ofera o senzatie rece, acesta permitandu-ti sa te joci fara limite, variante de lubrifiant cu diverse arome, acordand insa atentie alergenilor pe care ii poate contine.  

Prima experienta sexuala este mai placuta 

Prima experienta sexuala poate fi un motiv de stres, iar stresul nu face bine in niciun caz in timpul unui act sexual. Pentru a facilita lucrurile, poti apela la puterile magice pe care le are un lubrifiant – ajuta la excitare, lubrifiaza si, pe langa acestea, ajuta la psihicul celor mai inhibati, stiind ca au un aliat de nadejde in aceste prime experiente. 

Cele mai citite articole