Piscinele pentru copii sunt o modalitate excelentă pentru cei mici (și nu numai) de a se răcori și de a se distra. Pe piaţa exista o varietate de modele, aşadar, părinţii vor trebui să aleagă între diferite forme și dimensiuni, precum și modele, inclusiv cu protecţie solară, gonflabile, cu cadru metalic, pereţi rigizi etc. 

Dacă vor ţine cont de câteva criterii importante, în mod sigur părinţii vor reuşi să aducă un mic colţ de răi în curte, spre bucuria copiilor. 

Ce criterii trebuie luate în considerare?

Adâncimea piscinei

Adâncimea piscinei va depinde de vârsta și mărimea copilului său copiilor. Dacă se doreşte pentru un copil mic, va fi nevoie de o piscină cu o adâncime de 20 cm sau mai mică. Pentru copiii mai mari, apa poate ajunge până la genunchi sau chiar la talie. Pentru adolescenți, piscina standard pentru adulți cu o adâncime de peste 1 metru, va fi perfectă.

Dimensiunea piscinei

Acest aspect este, de asemenea, esențial în alegerea unei piscine. Dimensiunea se alege în funcţie de numărul de copii pe care piscina îi va găzdui. Trebuie lăsat un spațiu liber în jurul piscinei pentru a putea supraveghea întotdeauna copiii în timp ce se joacă. 

Amplasament piscina

Un alt criteriu esențial este tipul de suprafață pe care va fi amenajată piscina pentru copii. Dacă este perfect neted și plan, se poate alege orice model. Dacă există câteva pietre și alte denivelări, o piscină cu pereţi rigizi va funcționa mai bine. 

Alegere estetică

Cele mai citite articole

Pe lângă forma și culoare, se vor lua în considerare și funcțiile distractive, cum ar fi jeturile de apă, jocurile cu mingi și cercuri, etc. Exista, de asemenea, un model de piscina gonflabilă copii echipat cu o umbrelă de soare pentru a proteja copiii de razele UV.

Tipuri de piscină

Există mai multe tipuri de piscine pentru copii, fiecare cu propriile sale argumente pro și contra.

Piscine cu pereţi rigizi 

Aceste piscine sunt alcătuite dintr-o carcasă din poliester dur. Modelele mai mici pot veni sub toate formele, de la gărgărițe și flori, la fluturi. Astfel de modele pot fi amplasate pe suprafețe ușor denivelate, deoarece nu există riscul perforării materialului. Trebuie acordată o atenție deosebită dimensiunilor modelului, deoarece aceste piscine nu pot fi pliate sau demontate.

Piscine gonflabile 

Alcătuite din unul până la trei inele gonflabile, aceste piscine sunt proiectate pentru a fi ușor și rapid de umflat. Ele pot fi rotunde, ovale, pătrate sau dreptunghiulare și pot lua chiar forma unei mici zone de joacă, completată cu un castel gonflabil, acoperiș solar și așa mai departe. Aceste piscine pot găzdui unul sau mai mulți copii, în funcție de mărimea lor. 

Piscine gonflabile cu inel superior

Alternativ, poate se doreşte o piscină gonflabilă cu un singur inel superior gonflabil (spre deosebire de mai multe). În acest caz, trebuie pur și simplu umplută cu apă, pentru ca piscină să prindă formă și să se stabilizeze. Aceste piscine sunt, în general, puțin mai mari decât piscinele gonflabile standard.

Piscine cu cadru metalic

Disponibile în modele dreptunghiulare, rotunde și pătrate, piscinele cu cadru metalic sunt ușor de asamblat și rezistente. Ele sunt de obicei mai mari și foarte stabile.

Cele mai citite articole